ØP, MDG og Knutsen

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Redaktøren i ØP, Terje Svendsen, skriver en kommentar (torsdag 20/2) om splittelsen i MdG. Det er ikke så merkelig, for det er god grunn til å prøve å forstå hvorfor Hallstein Bast og Tormod Knutsen er med i samme parti og allikevel stadig legger fram ulike forslag i kommunestyret.

Til og med ulike forslag til budsjettforslag, som begge blir nedstemt. Jeg kan ikke bidra til å oppklare mysteriet, men skvatt i stolen da jeg leste følgende: «Det er ikke lett alltid å skjønne hva han vil når han griper pennen eller entrer de politiske talerstolene.»

Det er Tormod Knutsen redaktøren snakker om. Jeg vet at Terje Svendsen kan lese, men skjønner ikke at han ikke forstår. Var det noe i Knutsens innlegg om biblioteket (ØP 19/2) som var vanskelig å forstå? Tvert imot var det perspektivrikt og konkret innlegg. Til å bli klok av fra en miljøverner og ingeniør med byggfaglig bakgrunn.

Sånn har jeg med de andre innlegga som Knutsen skriver, jeg prøver å sette av tid til å lese fordi jeg lærer. At Knutsen ofte skriver langt, for langt, betyr ikke at det er uklare tanker. Men færre leser når innlegg er lengre enn det du leser nå, fordi vi er blitt så tabloide, stressa og helst vil ha teksten ferdigtygd.

Det er rart at Terje Svendsen ikke tar sitt ansvar som redaktør på alvor og stiller krav til nedkorting, hvis det er lengden som er problemet. Eller påpeker at det er en setning eller tankerekke som er vanskelig å forstå.

For Svendsen trykker vel ikke innlegg som er uforståelige for lokalavisas lesere? Det er vanskelig å forstå hva redaktøren vil, når han karakterisere Knutsen sine skriverier slik han gjør i ovennevnte sitat.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.