Gå til sidens hovedinnhold

ØP og huset i Rødbergbakken

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi gleder oss over at vår sønn med familie flytter hjem til Larvik, etter 25 år i Stavanger. De fant en flott tomt (Rødbergbakken 2), og på grunn av avstanden til Stavanger, satte de bort hele prosjektet til profesjonelle utbyggere. Dette er over to år siden.

Alle regler og påbud fra kommunen blir fulgt, og huset er nesten ferdig da det kommer en protest fra et rekkehus med fire leiligheter som ligger ca. 100 meter unna, hvor spesielt en person mener de har mistet utsikten. Det har ligget en ubebygget tomt på Rødbergbakken 2 veldig lenge. Enhver kan forstå at det er leit å miste utsikt, men det er også vanskelig å være sistemann som bygger på et boligfelt, da naboer til tomta er vant til et åpent område. Saken er allikevel den at tomten har vært regulert for bolig i svært mange år.

Da kommer ØP med journalist Erik Werner Andersen på banen. Han lager en stor artikkel over tre sider. Først i ØPs nettavis 20. mars, så i papiravisen 22. mars og så med en ny oppfølging noen dager senere.

Artikkelen inneholder en rekke faktafeil, som at huset er én meter for høyt, og at huset ligger for nære naboen. Han har lest sakspapirene, og vet at søknadsprosessen tok tid på grunn av tiltak for å sikre grunnforholdene i det tidligere bekkeleiet og ikke på grunn av husets plassering eller takvinkelen. Huset er ikke for høyt og ligger i riktig avstand til nabogrensene


Mest ille er allikevel hans grove forsøk på å koble Ragne Farmen sin nylig ansettelse i Larvik kommune opp mot at her kan noen i Larvik kommune ha gitt henne fordeler. Dette er ekstra spekulativt ettersom han selv skrev en artikkel om henne, om at hun skulle starte i jobben 1. mars 2021. Jeg mener det er direkte sjofelt av journalisten å hisse opp folk til personangrep med formål om å få mange lesere. Tror virkelig Erik Werner Andersen at dette ikke går inn på de menneskene som blir hengt ut!

Har noen av dere som leser dette innlegget hørt om «Click Bait». På norsk vil det være «klikk-basert journalistikk» Det vil si at ØP og mest sannsynlig Erik Werner Andersen får ekstra bonus og betaling fra sine annonsører i henhold til hvor mange klikk de får på den artikkelen de skriver. Dette er i seg selv betenkelig. Med andre ord er det viktig for journalisten å gjøre sine artikler så dramatiske og konfliktfylte som mulig for å få flest klikk.


ØP intervjuer de to nærmeste naboene som har grense mot nybygget og som kommer med påstander om at det er blitt bygget for nære og gjort inngrep på naboenes eiendommer. Tror ikke naboene kan han påstått dette, da begge er klar over at så ikke er tilfelle. Hvorfor skriver han noe som ikke stemmer.?

Nærmeste nabo Bente Sørum i Møllebakken 3 står på terrassen sin sammen med ØP og tar et foto mot nybygget og mener det ligger for nære. Nybygget ligger helt korrekt. Det Andersen burde ha kommentert (og som han var klar over) var at han sto på en terrasse hos Sørum som er bygget helt inntil nabogrensen. Burde han ikke ha stilt et spørsmål til Bente Sørum som er eier av Møllebakken 3, om hvordan det kunne ha seg at hennes terrasse lå helt på og delvis over tomtegrensen? Hadde hun fått tillatelse til denne terrassen? Ikke rart at hun synes at naboen kommer tett innpå, når hun har bygget så nære.

Nei, journalisten var altfor opptatt med å lage en historie og samtidig få mange klikk istedenfor å holde seg til fakta. Han må for øvrig ha ligget lavt i Rødbergbakken for å ta et foto nedenfra og opp for å få huset til å se så høyt og skjevt ut som mulig, og ikke i sammenheng med resten av «funkis» husene nedover bakken.

Er dette god journalistikk? Bør lokalavisen ØP henge ut mennesker på denne måten og få med seg alle nett trolla som slenger ut sine usaklige meninger. ØP burde forstå at dette går inn på den familien som skal flytte inn i sitt nye hus. Jeg mener ØP bør tenke seg om hva slags lokalavis de ønsker å være. Et godt forhold til byens innbyggere får de ikke med å henge folk ut, og trist er det at avisen ønsker å formidle konspirasjonsteorier. Heldigvis har mange andre naboer ønsket familien velkommen til nabolaget, noe familien setter stor pris på.

- - -

(Red. anm.): Innhold i dette innlegget utløser rett til samtidig tilsvar. Redaksjonen har derfor hentet inn dette.

Tilsvar fra Bente Sørum:

«Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken ytterligere enn at jeg har følt meg feilinformert av ansvarlig søker underveis i søknadsprosessen.

Det blir bemerket at min veranda står inne på Farmens tomt. Det stemmer at et hjørne av verandaen stikker ca. 20 cm inn på hans tomt. Hvis det er ønskelig vil jeg umiddelbart rette opp i dette».

Les også

Da naboene så hva som reiste seg på denne tomta begynte de å lure – svaret de fikk ga dem hakeslepp

Les også

Omstridt enebolig må gjennom nye runder i kommunen

Kommentarer til denne saken