Gå til sidens hovedinnhold

Fikk tegne sin egen førsteside

Artikkelen er over 5 år gammel

ØP flyttet redaksjonen til Larvik Museum for en dag søndag. Simen Olai Berg (5) var blant dem som ikke lot sjansen til å lage sin helt egen forside gå fra seg.

– Dette er en katt, fastslo den tegneglade femåringen, som ennå ikke hadde blitt enig med seg selv om tittelen på det fiktive hovedoppslaget da ØPs journalist stoppet for en prat ved tegnebordet, der Simen og en lang rekke andre barn, dypt konsentrert, produserte kreative førstesider på løpende bånd.

Mamma Gina Berg Allum forteller at museumsbesøket var av det impulsive slaget.

– Vi var ute og gikk tur og så la vi merke til plakaten. Da bestemte vi oss for å stikke innom. Og dette var jo skikkelig morsomt, sier hun.

Les også: Hvordan er det å være journalist?

ØP-redaksjonen på plass

Østlands-Posten fyller 135 år mandag, og i den anledning inviterte lokalavisa sine lesere til bursdagsfeiring i Larvik Museums lokaler i Øvre Verksgård søndag.

Og det var mer enn bare bløtkake og tegning som sto på programmet.

Oppe i andre etasje hadde ØP-redaksjonen slått seg til med PC-er, kameraer, gamle ØP-utgaver – og ikke minst journalister og redaktører, som villig viste fram prosessen bak både papiravisa som hver dag havner i tusenvis av postkasser over hele distriktet, og nettavisa med webadressen www.op.no.

Tina Withbro og Anders Villum var, sammen med barna Selma og Hedvig (begge 11), blant dem som moret seg med å bla seg gjennom aviser fra langt tilbake i forrige århundre.

– Gøy å se hvordan det var før kontra dagens måte å lage avis på, mener de to.

Journalist Inger Lene O. Steen ble i tillegg intervjuet av museets Ane Ringheim Eriksen, samt at man fikk et innblikk i ikke bare ØPs historie, men også avisas framtid, gjennom foredrag av pensjonert journalist Svend E. Hansen og ansvarlig redaktør Terje Svendsen.

Kan vinne kinobilletter

Men tilbake til tegnebordet og det som fant sted der. Fem av barna blir nemlig premiert med fire kinobilletter hver for innsatsen med fargeblyantene.

– Disse blir presentert både på nett og papir i Østlands-Posten tirsdag, opplyser redaktør Svendsen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.