Gå til sidens hovedinnhold

Ordfører, for hvem?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er helt utrolig at kommunestyremøte kunne ende som det gjorde 16. september, som det var referert i ØP 18. september. Har kommunen fått en ordfører som ikke er kompetent til jobben, en som ikke har respekt for andres synspunkter, og er egenrådig? Politikere som skulle legge fram saker på vegne av innbyggerne, ble avvist på onsdagens møte.

Mange var spente på om det ble gjenåpning av Varden barnehage. Her ble en velfungerende barnehage lagt ned, til store protester og tross store ventelister i kommunen. Her hadde Anette Lie forberedt et innlegg, og Administrasjonen skulle orientere om barnehagedekningen i kommunen. Det ble det ikke noe av; det ble munnhoggeri pga. en irritert ordfører, som tydeligvis var ferdig med saken. En slik oppførsel kan umulig skape et godt omdømme. Kommunen er jo opptatt av å få innflyttere, og det første barnefamilier ser etter er barnehager og skoler i nærområdet. Hvis ikke Bringedal er klar over det er det også retningslinjer for en ordfører, som skal ha samarbeidsånd og vise respekt i sammenheng med saker som politikerne legger fram. Det er innlegg fra innbyggerne de legger fram, det er nemlig det de er der for.

Bringedal er tydeligvis en uerfaren politiker, når han går i strupen på Per Manvik som er en mangeårig politiker med erfaring. Han sa seg frabedt at Manvik skulle lære han reglementet, det viste han tydelig at han i egne øyne visste alt om. For å bli en inkluderende og respektert ordfører, må han legge om stilen. Det gagner ikke å være selvrådende, udisiplinert og en «jeg bestemmer»-tone. Det skaper en splittende, og ikke samlende atmosfære. Han må ta selvkritikk og ikke la onsdagens møte gjenta seg, hva er vitsen med kommunestyret da?

Nå burde Bringedal samle politikerne og få gjort noe med kommunens falleferdige bygg. 17.01.20 uttaler han seg i ØP foran et av de forfallende bygg; «Rombærn», der jeg selv hadde skoletiden min. En ærverdig og velholdt skole som nå er langt i forfallet. Kort sagt synes han det er trist, synes ikke noe med forfallet som råder; Det er nå rådhus bare i navnet. Så gjør noe med det da, for han sier selv i innlegget at bygg som står og forfaller ikke er bra. Festiviteten, som har vært i kommunens eie siden 1883, fungerte som et rådhus med blant annet bystyresal fram til kommunesammenslåingen i 1988. Siden har det stått og forfalt, et historisk og ærverdig bygg de heller burde ta vare på som den kulturarven det er. Nå har Thore Liverød lansert et konsept for kommunen, hvordan han vil gjenreise byggets ære. Det er prisverdig at en privatperson å påta seg en oppgave som er kommunens ansvar. Men for dem er vedlikehold et fremmedord.

Så nå blir det spennende å se om Bringedal gjør ord til handling, som han uttalte seg om i januar.

Kommentarer til denne saken