Gå til sidens hovedinnhold

Orgelbrus og omstridt Joshua French-foredrag avslutter helgen på Larviks scener

Artikkelen er over 2 år gammel

En litt stille helg byr likevel på både kunst og musikk samt en avslutning med en mektig orgelkonsert i Larvik kirke og den dødsdømte Joshua French egen fortelling i Bølgen.

I en serie på ti konserter med ti forskjellige organister og ti orgelsymfonier av Charles-Marie Widor er man denne søndagen kommet til organisten Hijoo Moon fra Tromsø med «Orgelsymfoni nr. 1»

– Med konsertserien Charles-Marie Widor 2019 kan både det lokale og det tilreisende publikum få oppleve denne komponistens storslagne verker fremført av internasjonalt renommerte utøvere på et høyt nivå. Konsertene har alle gratis inngang, med mulighet for å gi et lite bidrag til musikkarbeidet i Larvik kirke, forteller organist Espen Melbø.

LES OGSÅ: Flere reagerer på at Joshua French slipper til i Bølgen

Charles-Marie Widor er en av de viktigste skikkelsene i den franske orgelsymfonikken. «Orgelet som et orkester» var filosofien som lå bak, og den som muliggjorde en slik tanke var orgelbyggeren Aristide Cavaillé-Coll (1811-1899).

– Komposisjonsstilen innledet en gullalder i fransk orgelmusikk som i høyeste grad fortsatt er levende i våre dager. Den norske interessen for stilen og repertoaret har vokst enormt de siste 30 år, et fenomen som kan sees i sammenheng med et nytt orgellandskap her til lands som i stor grad retter seg nettopp mot det franske orkestrale klangidealet. Her er orglene både i Larvik og Bragernes kirke gode eksempler, påpeker Melbø.

LES OGSÅ: Et Syria med hverdagsliv, kultur og lekenhet i bilder

På scener i Larvik i helgen

Fredag

20.00 Konsert med Dr. Nielsen og Åke Berg, Torsøy grendehus. Levd liv i «Vårt Larvik» - konsert i bilder, ord og toner.
 

Lørdag

13.00 Åpning En fotoutstilling av Peter Lukas, Galleri Bølgen
15.00 Operakafé, Kulturhuset Bølgen, Thomas Ruud og Siv Oda Hagerupsen.
23.00 The Happy Few spiller, John Wright Pub

Søndag

19.00 Joshua French, Dømt til døden, Kulturhuset Bølgen

19.00 Widor: symfoni nr.1 med domorganist Hijoo Moon, Larvik kirke

Kommentarer til denne saken