– Vi er svært desperate og det er ganske akutt for oss. Det er allerede flere som har spurt om de kan levere loppene sine, og det har vært så utrolig vondt og måtte si nei, fortviler Ingunn Irgens Ellefsen, styreleder i korpset.

LES MER: I 30 år har hun servert kinamat til larvikinger. Og én rett kommer hun aldri til å fjerne fra menyen.

Tidligere har loppene blitt lagret i en garasje ved Sinterco-tomta, men da utbyggingen av Saltbrygga ble satt i sving, måtte garasjen rives, og den midlertidige løsningen var å ha innleveringsstedet ved Bøkestredet. Men nå skal butikklokalene til gamle Bohus i byen bygges om og brukes til noe annet. I jakten på loppelokaler, ser de ikke ut til å ha hellet med seg, og nå står skolekorpset i fare for å miste sin største inntektskilde.

 

Korpsets hovedinntektskilde

– Vi pleier å samle inn rundt 300.000 gode kroner kun på loppemarkedet hvert år. Dette er et sterkt bidrag til arrangementer, stevner og sosiale aktiviteter, samt vedlikehold og fornyelse av uniform, sko og instrumenter. Alt dette er ekstremt viktig for at vi skal kunne drive korpset vårt slik vi ønsker, sier tidligere styreleder, Helene Naper.

– Loppemarkedet sikrer at kostnadene og egenandelen for hvert korpsmedlem blir betydelig lave, noe som er gunstig for barnefamilier med dårlig råd. Inkluderingen og tryggheten i korpset er verdt å satse på, for vi trenger alternativer til idretten, fortsetter Irgens Ellefsen. 

LES OGSÅ: Kommunen reagerte umiddelbart da de så hva hytteeieren hadde gjort – nå kan det få store konsekvenser

Sosialt og miljøvennlig

Det tradisjonsrike, årlige arrangementet har foregått i meget stor skala og trekker til seg folk fra fjern og nær. «Loppa på Halsen» har blitt et begrep, og ikke minst en viktig happening for Halsen og Larvik.

– Det sosiale er også en stor del av arrangementet. Alle aldersgrupper er representert, og flere generasjoner kommer hit for å oppleve noe sammen. I tillegg får vi bedre kjennskap til barnas foresatte under slike eventer, sier styrelederen.

– Og ikke bare er loppa et viktig tilskudd for nærmiljøet, men den store fordelen er jo dette med gjenbruk og at vi da forurenser mindre enn om alt skulle gått på grinda, understreker Naper.

 

Nesten uvirkelig uten

Under loppemarkedet pleier barna å bidra like mye som de voksne.

– Det er både gøy og litt kaotisk, men vi gleder oss til loppemarkedet hvert år. Vi lærer og blir mer erfarne fra gang til gang, og et år uten loppemarkedet er nesten utenkelig, forteller Marte og Sivert Lysnes, som har spilt i korpset i sju år.

Videre forteller tvillingene at korpset helt klart har blitt en viktig del av hverdagen deres.

– Vi har så godt samhold på tvers av aldersgruppene. Vi er som en familie, legger Marte til.

– Vi vil ha lokaler så fort som mulig. Det er helt avgjørende for oss at vi finner noe snart. Det er så mange verdier som ligger bak og som følger med loppemarkedet. Om vi ikke får avholdt loppemarked, må vi begynne med salgsdugnad av doruller og tørkeruller, der konkurransen er hardere og fortjenesten mindre, sier korpsmamma Nina Lysnes.

Trenger over 100 kvadratmeter

Lokalene de ser etter må være mellom 100 og 200 kvadratmeter. Det er ikke nødvendig med isolering, men det må være helt tett for fukt. Lageret må være beskjedent og kan være midlertidig fram til det kommende loppemarkedet. Styret er villig til å betale noe i leie og trenger noe i nærheten i Halsen, men understreker at alt er av interesse og vil bli vurdert.

– Vi er ryddige og systematiske og har dessuten hovedansvarlige og vakter som passer på under innleveringene. Vi ser for oss å ha oppe én gang i uken, til og med i sommermånedene. I den siste måneden før loppemarkedet ønsker vi å ha åpent to ganger i uka.

Om noen ønsker å bidra med lokaler eller tips, finnes kontaktinformasjonen til korpset på deres Facebook-side og vanlige digitale hjemmeside.

– Det skal bare ett år til uten loppemarked for at vi ikke får stablet det beina igjen. Så hvis det er noen der ut som har et sted til oss, er vi evig takknemlige, avslutter Naper håpefullt.