I denne spalten har vi delt ut atskillige gule kort i årenes løp og alle sammen har vært vel fortjent. Noen ganger er en imidlertid fristet til å endre fargen til rødt, og det gjelder særlig i tilfeller der noen synes det er artig å begå hærverk uten noe annet mål enn å ødelegge.

Dette er et slikt tilfelle og hærverket har rammet Tone Jacobsen på Østre Halsen som i mange år har gjort en stor innsats med å mate fuglene i nærheten av Flatstrand der hun bor. Tone forteller:

– Jeg har matet fuglene her på Gloppeskogen i mange år. Mange kilo med frø, fettkuler og brødsmuler har gått med og fuglene har storkost seg. Men i år er det en eller flere som ønsker å ødelegge for fuglene. For rundt tre uker siden var en frømater knust og fuglehuset dyttet over ende. Jeg klarte å få huset opp igjen, men i dag da jeg skulle fylle på med mat, var det skjedd igjen. At noen har glede av dette og er så onde, er trist. Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre.

Og her er det lett å forstå Tone Jacobsen, men det beste hun kan gjøre er å fortsette å mate fuglene. De har absolutt behov for det nå som vi går mot kaldere dager. Så får hun heller håpe på at vandalene gir seg.