– Akkurat nå går det kjempebra! Skremmende bra, faktisk. Det er vel litt sånn stille før stormen. Nå venter vi bare på at det skal brake løs! sier Kristine Bohlin.

Hun jobber i kulturavdelingen i Larvik kommune og er for første gang leder for Kulturnatt, som arrangeres for 19. gang i Larvik.

Kulturnatt arrangeres av Kulturavdelingen i Larvik kommune, i samarbeid med det frivillige kulturlivet og lokale kulturinstitusjoner, kunstnere, artister og næringsliv.

Det tok litt tid før påmeldingene kom, men så strømmet det på.

– Mange påmeldinger kom i siste liten, og jeg var litt stressa en periode. Men nå har vi over 100 ting som skal skje, så vi er kjempefornøyd. Nå kan det bare begynne! sier hun.

Arrangementene er spredd rundt i byen.

– Vi har ny rekord med antall steder, 31 arenaer hvor vi skal ha ting som skjer.

Nytt i år

Det eneste som ligger utenfor byen er det som skal skje i Bommestadhallen. Det henger sammen med at idretten for første gang skal inkluderes.

– Idretten har ikke vært en stor del av Kulturnatt, men det ønsker vi å gjøre noe med. Vi har fått med to idrettslag, som skal arrangere boblefotball for de yngre og pilatestime for eldre, forteller Kristine.

Det blir også mulig å bli kjent med spillere fra byens elitelag, Larvik Håndballklubb, som skal stille opp med et oppblåsbart mål og snakke med folk. Dette skjer på Sliperiet.

– Ved å inkludere byens idrettslag, så åpner vi opp for en større bredde. Jeg håper at dette bare er starten, og det neste år blir enda flere som ser muligheten, og har skjønt at også de kan være med, sier Kristine.

Noe annet som har mye mer fokus i år, er maten. Tidligere år har det vært en utfordring med at det er fullt overalt, og at folk har strevd med å finne ledige steder å spise.

– Derfor har vi prøvd å få med flere spisesteder med egen Kulturnatt-meny reduserte priser. Og det har vi klart!

Slik planlegger du Kulturnatt

Er du en av dem som vurderer å ta en tur på Kulturnatt, men ikke vet helt hvor du skal dra?

Da anbefaler Kristine deg å ta en titt på programmet som ligger på Larvik kommune sine nettsider.

– Det er et langt program, og veldig variert. Her skal det være noe for alle. Når man går inn på programmet og ser noe som ser interessant ut, kan man trykke seg videre og lese mer om det man er interessert i, tipser hun.

– Vi har også sortert alle arrangementene, slik at det er lettere å få oversikt over for eksempel «arrangement for barn» eller «foredrag».

– Alt er gratis

Arrangørene har fått flere spørsmål om pris på de ulike arrangementene.

– Mange lurer, fordi det har vært litt ulike ordninger tidligere. I år er alt gratis, det er vi veldig glad for. Vi håper selvsagt at så mange som mulig tar turen!

– Hvor skal du være på lørdag?

– Jeg kommer til å fly litt rundt. Målet er å komme innom de fleste steder i løpet av dagen!