Over én av ti er nå uten jobb, men det også noen gode nyheter

STABILISERER SEG: Å kalle de siste dagen for påske for roligere tider vil være å ta i, men NAV kan om ikke annet nå i større grad konsentrere seg om de søknadene som allerede har kommet inn.

STABILISERER SEG: Å kalle de siste dagen for påske for roligere tider vil være å ta i, men NAV kan om ikke annet nå i større grad konsentrere seg om de søknadene som allerede har kommet inn.

11,3 prosent av arbeidsstyrken i Larvik er nå permittert. Men antall sykemeldinger og nye søknader om dagpenger går ned.

DEL

Tallet for Larvik er noe under snittprosenten på 11,7 for hele landet (hvor det totalt er 328.933 ute i permisjon), og over snittet for fylket som ligger på 10,5 prosent. I Vestfold er det kun Sandefjord som er høyere med 12,3 prosent.

Totalt er det 21.956 permitterte i Vestfold og Telemark. Verst går det utover dem som jobber innen overnattings- og serveringsbransjen, hvor 2.967 permitterte utgjør over halvparten (51 prosent) av de ansatte.

Antallet permitterte i fylket er høyest innenfor varehandel, hvor 5.895 personer er permitterte. Dette tilsvarer 21 prosent av de ansatte i bransjen.

Færre nye søknader om dagpenger

NAV Vestfold og Telemark har mottatt nesten 22.000 søknader om dagpenger fra permitterte. Dette tilsvarer 10,5 prosent av arbeidsstyrken.

Selv om det fortsett er mange som søker om dagpenger fordi de er permitterte, går antall nye søknader om dagpenger ned i forhold til de tidligere ukene.

Også antall nye sykmeldinger i forbindelse med korona går ned. I Telemark og Vestfold ble det mandag 6. april registrert 28 sykmeldte, mens det tirsdag 7. april ble registrert 17 korona-relaterte sykmeldinger. Dette er det laveste antallet siden utbruddet startet.

Anbefaler å registrere ny CV

NAV i Vestfold og Telemark jobber med å kartlegge ledig arbeidskraft og behov for arbeidskraft.

– I dette arbeidet er det svært viktig at alle permitterte og arbeidsledige gjør seg tilgjengelige for nye arbeidsgivere ved å legge inn oppdaterte CV-er på arbeidsplassen.no, sier Terje Tønnessen, direktør ved NAV Vestfold og Telemark.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken