– Egentlig satte vi gang en konkurranse på Facebook der sykehjemmet med flest stemmer skulle vinne prisen. Men vi ombestemte oss og fordeler heller de 22.000 kronene på alle. Da blir det 2.000 på hver. Bruk dem til kake, godteri, ekstra hyggelige varer eller hva dere vil, sa Unni Elisabeth Tafjord til en overrasket gjeng på ledersamling på Furuheim.

LES OGSÅ: 61 kandidater var nominert – i kveld fikk de fire vinnerne overrakt 200.000 kroner 

Pengene fikk Hjelperingen for sitt samfunnsengasjement i lokalmiljøet, og totalsummen på 50.000 kroner ble gitt av Larvikbanken som en motivasjon for jobben de gjør. Fra sitt eget lokale på Tanum samler de inn, selger og gir bort klær og utstyr til mennesker som ikke har den beste økonomien.

 

Rett til brukerne

– Alle pengene vi får inn, all innsatsen vi gjør, går rett i hendene på brukerne vi ønsker å hjelpe, sier Tafjord med hendene fulle av gavesjekker fra Meny.

LES OGSÅ: Minnemarkering etter drukningsulykken: – Vi vil vise at vi tenker på dem 

Hjelperingen ble etablert for halvannet år siden, og har allerede 3.100 hjelpere.

– Vi er der for folk som trenger litt ekstra og som har havnet i en vanskelig situasjon. Det kan være folk som ikke har tid å vente på vedtak fra NAV, noen som trenger møbler eller klær eller rett og slett penger til husleie, sier Tafjord.

Mange fattige

– 100.000 barn lever under fattigdomsgrensen i Norge, og det er dessverre et tabubelagt område i «verdens rikeste land» å snakke åpent om fattigdom. Mange skammer seg når de ikke får endene til å møtes, og det er for disse vi er der, mener Tafjord som denne gangen, sammen med Anne Holone og Line Johannessen, valgte å gi litt ekstra til de eldste og deres pleiere.