– Valentinsdagen dreier seg ofte om å vise kjærlighet til de aller nærmeste.

– Like viktig er det å skjenke kjærlighet til andre som trenger det. Det har vi tenkt å slå et slag for på valentinsdagen på torsdag, sier Anita Klepaker Hansen.

Viktig satsing

Torsdag kveld arrangerer Metodistkirken en familiekveld der inntektene fra arrangementet skal gå til Røde Kors-prosjektet «Hjerte for Larvik».

– Dette prosjektet synes vi er en svært viktig og god satsing, og vi ønsker å støtte det på en dag som dette.

– Å huske på våre nærmeste er naturligvis viktig, men like viktig er det at vi ikke glemmer at det er mange der ute som trenger hjelp og kjærlighet, sier Klepaker Hansen.

Anita Klepaker Hansen er ansvarlig for arrangementet torsdag, sammen med fast pastor i menigheten i Larvik, Idar Halvorsen.

«Hjerte for Larvik» har vært Røde Kors lokalavdelings slagord og satsing i lokalsamfunnet gjennom mange år, og de fleste kjenner nok til julegavetreet, som de siste årene har inspirert Larvik-borgere til å kjøpe julegaver til barn og unge i vanskeligstilte familier.

– Bidragene ved juletider er nok viktige, men behovet finnes hele året, understreker Klepaker Hansen.

Øremerkede inntekter

Torsdag kveld inviteres alle som har lyst til å komme til en kveld med sang fra barnekor og gospelkor, og trivelig samvær i kirken.

Arrangementet er gratis, men inntekter som kommer inn, blant annet fra kafeen og fra gaver som gis, skal gå til Røde Kors arbeid. Middagen som serveres er imidlertid gratis.

– Vi håper mange kommer og sørger for at vi klarer å hjelpe noen av dem som trenger det mest, sier Anita Klepaker Hansen.

Pastor fra Larvik

Erik Andreassen fra Larvik er pastor i misjonskirken Betlehem i Oslo, og torsdag kommer han på besøk til hjembyen. Andreassen er opprinnelig fra misjonskirken i Larvik.

– Vi gleder oss til at han kommer til oss, og til å høre hva han har å fortelle oss, sier Klepaker Hansen.

Andreassen er blant annet kjent fra radiogudstjenester i NRK P1, og han har med seg spennende tanker som han vil dele i møtet denne kvelden.

Også Idar Halvorsen gleder seg til kvelden i Metodistkirken.

– Valentinsdagen er en dag hvor man har fokus på vennskap mellom par, men vi ønsker at kirken skal være sted der alle er inkludert.

– Det er viktig å tenke på denne dagen også, sier Halvorsen.

Ta gjerne med vinterutstyr

 «Hjerte for Larvik» har også på Facebook sagt at de trenger ski-, skøyter- og annet vinterutstyr til trengende i byen.

– Ta gjerne med litt utstyr hvis du har noe til overs som du kan gi bort på torsdag, sier Anita Klepaker Hansen.

– Dette blir en kveld der vi har mulighet til å hjelpe litt ekstra. Det håper vi mange vil være med på, og i tillegg skal vi love en svært hyggelig kveld, sier hun til slutt.