Pågrepet med narkotika og sopp på fergeterminalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Amerikansk statsborger besluttet pågrepet på Revet i Larvik.

DEL

I tretiden natt til onsdag meldte tollvesenet at de hadde stanset en bil med fire unge menn for kontroll da de kjørte av fergen Superspeed 2 på Revet i Larvik, og at det var funnet narkotiske midler i bilen.

– Politiet rykket ut til stedet, og det ble funnet både cannabis og virkestoffer fra fleinsopp i bilen, forteller operasjonsleder hos politiet i Sør-Øst, Erik Gunnerød, til Østlands-Posten.

– Det var snakk om mindre mengder. Et titalls gram med sopp, forteller han.

Gunnerød forteller at de fire i bilen var tre norske statsborgere og én amerikansk statsborger. Sistnevnte var i slutten av tenårene.

– Den amerikanske statsborgeren tok på seg ansvaret for de ulovlige stoffene, og han ble besluttet pågrepet og kjørt til arresten i Tønsberg, forteller operasjonslederen.

Klassifisert som narkotika

Fleinsopp er ifølge Norsk Helseinformatikk en giftig sopp på den måten at den gir en hallusinogen effekt. Den er derfor også klassifisert som et narkotisk stoff.

Spiss fleinsopp inneholder det giftige stoffet psilocybin. Psilocybin påvirker og endrer funksjoner i hjernen slik at man kan oppleve hallusinasjoner, endret virkelighetsoppfatning, endring i sanseopplevelser og følelser.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.