Gå til sidens hovedinnhold

Parkering til besvær

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det man kan si om det nye parkeringssystemet under Coop ved Lilletorget er at nå er det plenty plass til å parkere!

Det ser ut som om folk rett og slett ikke gidder å ta alle ulempene med betaling.

Jeg hadde vært i matvarebutikken på Coop og sørget for å ta vare på kvitteringen for å «nyte godt av» gratisparkeringen i 1 ½ time. Det er en eneste betalingsautomat i parkeringshuset så vidt jeg kunne se, og der var det allerede kø foran automaten for å få betalt, noe som skulle vise seg å ikke være enkelt!

De tre foran meg i den etter hvert lange køen, plundret skikkelig og forsøkte å skanne kvitteringen, men fikk bare beskjeder om at de ikke fant bilnummeret.

Så var det på’n igjen, og endelig var førstemann registrert som lykkelig betaler! Men det hadde tatt sin tid, og de bakerst i køen (det var vel 4-5 bak meg – jeg hadde nå rykket fram til nr. 2) begynte å bli utålmodige. Sistemann valgte det enkleste, satte seg i bilen og ga blaffen i hele p-systemet. Det burde vi kanskje ha gjort hele hurven, for dette er rett og slett skandaløst!

Det som først og fremst må til, er naturligvis at systemet må fungere – dvs. at skanning av kvittering går raskt og at man slipper å trykke bilnummer og tilbakeknapp nær sagt i det uendelige. Og så det komme flere betalingsautomater opp – det holder ikke med én når det står lange køer og tripper etter å få betalt!

Hvordan nyordningen vil virke på økonomien for parkeringsselskapet blir det spennende å se! Foreløpig var det nesten tomt på parkeringsarealet mot Haraldsgate, og stort bedre var det ikke mot Sigurdsgate.

Det som imidlertid er positivt er at man ikke behøver lete etter ledig parkeringsplass i sentrum – det er mer enn nok under Coop-butikken!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.