Gå til sidens hovedinnhold

Partiet HAP - fremtidens politikk?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har lenge sagt at H og AP er samme partiet, men med forskjellige velgergrupper. Og vi ser landet rundt at AP og H nå finner hverandre med støtte av SP.

De tradisjonelle høyre og venstreverdiene, eller røde og blå om du vil, vil snart forsvinne og bli erstattet av globalisme vs nasjonalisme / patriotisme. Dessverre er ordet "nasjonalisme" et negativt ladet begrep av historiske grunner.

Globalistiske partier er Høyre, Arbeiderpartiet, MDG som eksempel. De vil ha overnasjonale organer som EU, FN eller som George Bush Sr uttrykte det: «New World Order".

Nasjonalistiske partier er eksempelvis SP, PDK og FrP. Og noen partier står i spagat og er ikke helt bevisst problemstillingen. Nasjonalistiske partier er i mot overnasjonal styring og vil være en suveren stat der vi er «Herrer i eget hus» og ikke blir styrt fra Brüssel eller andre steder.

Så fremtidens politikk vil mer dreie seg om globalisme versus nasjonalisme enn rød eller blå politikk. Rød og blå politikk går snart ut på dato.

Vi er ikke der enda, men så smått legger vi i vei dit. HAP er en sped begynnelse. Og her vil snart MDG erstatte SP som støtteparti. Og Venstre vil henge seg på hvis de fremdeles eksisterer når dette inntreffer.

Og kanskje SP, FRP og PDK finner sammen en gang i fremtiden?

Krf, Rødt og SV? Hvor de hører hjemme her? Tja, historisk i begge leire, men i dag??? Eller i fremtiden???

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.