Gratis utlån til drømmepåsken

Ski til låns: Daglig leder i Frivilligsentralen i Larvik, Tone Andersen og frivillig Rolf Støvland på skilageret.

Ski til låns: Daglig leder i Frivilligsentralen i Larvik, Tone Andersen og frivillig Rolf Støvland på skilageret. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Drømmer du om skitur i påsken, men mangler ski? På Gjenbruk Tanum varter de opp med størrelser i alle varianter. Både bortover- og nedoverski.

DEL

Det ligger en eim av vafffelduft over gamle Tanum skole. Tone Andersen geleider oss fra glasstøy, via bøker og møbler til kjellerboden der det bugner av ski og støvler. Her kan hvem som vil låne ski for korte eller lengre perioder med kun et høflig «takk» som betaling. 

– Vi har hatt et voldsomt oppsving på skiutleie i år. Så langt mener jeg vi har lånt ut 100 skipar, mot totalt 10 i fjor, sier Andersen og understreker at lageret er ennå velfylt til skiløse som kunne tenke seg litt fysisk utskeielser i påsken.

Les også: Trenger flere ski

Værmeldingen lover bra påskevær, og så langt ligger snøen hvit og innbydende for de skiglade.

– Samtidig ønsker vi at larviksfolk går gjennom garasjene og bodene sine og ser om de har ski de ikke lenger bruker. Da er i så fall vi veldig interesserte, sier Andersen og frivillig og skiansvarlig Rolf Støvland legger til:

Trenger skistøvler

– Ikke minst skistøvler. Der er vi nok i manko i forhold til ski og de mange bindingsløsningene, sier Støvland.

Noen skimerker har nok sett sine beste dager, men mange par holder i massevis både for barn og unge. Til og med et utvalg snowboards i god stand kan man velge i.

– Vi opplever at mange innvandrere ønsker å prøve den norske tradisjonen, og ser at i forbindelse med skidager har det vært en økt utleieaktivitet, sier Andersen.

Og Gjenbrukssentralen holder åpent også onsdag før skjærtorsdag om du skulle bestemme deg for påsketur i siste liten.

Låne så lenge du ønsker

– Vi vet at mange foreldre ikke har råd å kjøpe ski til sine barn. Dette er et godt alternativ, og du kan låne skiene så lenge du ønsker, sier Andersen som også har opparbeidet seg et godt lager med skøyter.

Les også: Endelig bruk for de gamle skøytene

– Vi ga jo bort alle skøytene til Larvik sentrum i fjor, men har fått inn igjen mange av høy kvalitet, legger Andersen til.

Ønsker du å kjøpe skal du ikke se bort fra at Tanum Gjenbruk går med på det, men det handler først og fremst om å låne bort.

– Og husk at det er gratis, avslutter Andersen.

Artikkeltags