Gå til sidens hovedinnhold

Prosjekt Peru: – Hjelp oss å la barn få være barn!

Artikkelen er over 2 år gammel

Den årlige Peruaksjonen, Prosjekt Peru's viktigste dag, er rett rundt hjørnet. 2. november skal nesten 3000 elever fra ulike videregående skoler ut og samle inn penger for Prosjekt Peru.

En dag av nesten 3000 elevers utdanning skal gå til å tjene inn penger til Operasjon Peru. De videregående skolene som deltar i prosjektet er Thor Heyerdahl, Re, Holmestrand, Melsom og Voss. Dette gjøres for at det veldedige arbeidet til Prosjekt Peru skal kunne fortsette.

Elevene tjener penger ved å skaffe seg eget arbeid, der de må tjene minimum 400 kr i løpet av dagen. Prosjekt Peru håper derfor at noen der ute har jobber å tilby dem.

«Alt fra hagearbeid til arbeid hos en bedrift tas hjertelig imot med takk!» skriver Perukomiteen ved Thor Heyerdahl vgs. i en e-post til ØP.

LES OGSÅ: Når Even kjører rundt er det for en god sak: – Det er vel lov å bry seg litt

Barnehjem og barneskole

 

Prosjekt Peru er en veldedig organisasjon som jobber med barns rettigheter gjennom blant annet utdanning, helse, ernæring, rent vann og omsorg. Operasjon Peru ble stiftet av larviksmannen Dag Petter Svendsen (1967–2017) i 1992, og holder på den dag i dag.

LES OGSÅ: Thor Heyerdahl vgs. blir pilotskole for nytt prosjekt: – Vi er de første i verden som prøver ut dette

Prosjektet har et barnehjem og en barneskole i Monsefú, utenfor Chiclayo, nord i Peru. De tilbyr førskole og barneskoleopplæring til barn som kommer fra svært fattige familier i området rundt skolen. Nå går ca. 200 elever på skolen.

 

«Vi mener utdanning er nøkkelen til utvikling og veien til en tryggere fremtid hos barna», står det på Prosjekt Peru's nettside.

Barna på barnehjemmet bærer hver sine ryggsekker med vanskelige opplevelser fra fortiden sin. Nå er det 18 barn i barnehjemmet. De får en «tante», psykologhjelp, utdanning og diverse andre ting de trenger for en bedre hverdag og lysere fremtid.

1 million kroner

 

Operasjon Peru er avgjørende for driften av skolen og barnehjemmet, og derfor er Peruaksjonen så utrolig viktig for dem. Støtten fra skolene har lenge vært blant de største inntektskildene til prosjektet. Et av deres viktigste prinsipper er at alle penger som samles inn går direkte til arbeidet i Peru.

I fjor samlet skolene opp til sammen 1 million kroner. Det var første gangen, noe som passet fint sammen med at de også hadde 25-årsjubileum. Likevel trenger fortsatt prosjekt Peru enda mer penger om de skal ta inn flere barn på barnehjemmet. De har plass til 30, men i dag bor det bare 18 barn der. Det er altså ikke plassen, men økonomien det står på.

Pengene var nok til å opprettholde organisasjonens tiltak. For å fortsette med dette må det samles inn en del penger i år også. Prosjekt Peru ønsker at flere skoler vil bli en del av Peruaksjonen. De håper folk har jobber til elevene 2. november, og at de får samlet inn mye penger i år også.

– Hjelp oss med å la barn få være barn! sier Karoline Sætre Aas og Ingjerd Beate Nyhus Larsen. Begge styrer i komiteen til Peruaksjonen ved Thor Heyerdahl videregående skole.

LES OGSÅ: Helsesøstrene sier ungdom stiller for høye krav til seg selv: – De skal være så flinke, at de blir slitne av å være flinke

Kommentarer til denne saken