Jan Hammarlunds "Europa" på Farris Bad

Sang den selv: Visesangeren Jan Hammarlund sang selv sin tekst utenfor Farris Bad under avdukingen.foto: per Albrigtsen

Sang den selv: Visesangeren Jan Hammarlund sang selv sin tekst utenfor Farris Bad under avdukingen.foto: per Albrigtsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Svenske Jan Hammarlund avduket selv sin tekst «Jag vil leva i Europa» på Farris Bad.

DEL

– Det kommer til å hagle med nye, flotte installasjoner fram mot Poesifestivalen i August. Hele 15 dikt skal opp, forteller Louis Jacoby.

For en del år siden bidro Farris Bad med to av tre installasjoner på hotellet. Annie Riis og Piet Hein kom opp. Tanken var å ha tre nordiske. Nå har hotellet spandert det planlagte svenske bidraget.

– Med et dikt fra hver av de tre nordiske landene var meningen å slå et slag for det nordiske og for de nordiske gjestene på hotellet – og med Europadiktet strekker vi oss også mot Europa. Senere på sommeren vil det komme mer nordisk poesi i det samme området, men hvor og når er ennå en hemmelighet, fortsetter Jacoby.

Les også: Nå kan du også høre Poesiparken

Les også: Poesifestivalen med Herborg Kråkevik

Jan Hammarlund er en av Sveriges store visesangere. Han er mest kjent for teksten «Jag vil leva i Europa», som fikk en renessanse med Arja Saijonmaas versjon, som prøvde å avpolitisere visa med å bytte ut «Natoraket» med «silverraket» og lignende. Dette i strid med Hammarlund. Han har tonesatt Jacques Brel og Karin Boye, og det var Hammarlund som i sin tid introduserte Violetta Parra i Sverige – hun med «Jag vil tacka livet».

Og selvfølgelig sang han visen ved avdukingen.

Artikkeltags