Elling-retur til filmlerrete

Blir film: Ingvar Ambjørnsens nye Elling-roman, «Ekko av en venn» blir film.

Blir film: Ingvar Ambjørnsens nye Elling-roman, «Ekko av en venn» blir film. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Filmselskapet 4 ½ har kjøpt filmrettighetene til Ingvar Ambjørnsens nye roman om Elling, Ekko av en venn. Romanen som kom ut sist uke har fått glitrende kritikker, og filmselskapet skriver i en pressemelding at de gleder seg til å ta historien videre til lerretet.

DEL

- Vi sikret oss filmrettighetene for et par måneder sier, uttalere produsent Turid Øversveen i pressemeldingen.

«Ekko av en venn» er blitt svært godt mottatt. ØPs anmelder er blant de mange som hyller comebacket, og ga den nye boka terningkast fem. Det er foreløpig ikke sagt noe om hvem som skal spille hovedrollen i den nye filmen. Men for filmseerne er Per Christian Ellefsen gjennom de tre foregående filmene blitt synonymt med Elling-figuren.

Les Finn Stenstads bokanmeldelse (+) av «Ekko av en venn»: Ellings Facebook-verden

- Det er med stor respekt for både Ingvar Ambjørnsen og Elling at vi nå er i gang med manusarbeidet. I likhet med de tidligere historiene om Elling er denne fortellingen både morsom, trist og rørende. Med andre ord, et fantastisk utgangspunkt for å lage en god film, fortsetter Øversveen.

Les også: Ingvar Ambjørnsen klar med ny Elling-bok

4 ½ har tidligere samarbeidet med Ambjørnsen i filmen «Øyenstikker» basert på hans novelle «Natt til mørk morgen» (regi Marius Holst, 2001).

Les også: Ingvar Ambjørnsens «Elling» gir ut dikt

Axel Hellstenius, som skrev manus til de to første filmene om hele Norges yndlingskarakter, «Elling» og «Mors Elling», er manusforfatter for den kommende filmen. Ingvar Ambjørnsen vil også være involvert i manusarbeidet sammen med Hellstenius.

Turid Øversveen og Håkon Øverås skal produsere filmen for 4 ½ Film.

Det er tidligere laget tre filmer fra Ambjørnsens romanunivers om Elling, «Elling» (2001), «Mors Elling» (2003) og «Elsk meg i morgen» (2005). Alle filmene ble svært godt mottatt av publikum og ble sett av nærmere 1,5 million kinoseere tilsammen. «Elling» ble nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film i 2002.

Artikkeltags