Gå til sidens hovedinnhold

Avdukning av ni dikt i "Kjærlighetstunnelen"

Artikkelen er over 3 år gammel

Poesiparken i Larvik er nå utvidet, og lørdag ettermiddag ble ni kjærlighetsdikt avduket i "Kjærlighetstunnelen" ved Farris Bad.

- Diktene i Kjærlighetstunnelen er både humoristiske, alvorlige, bibelske, og er skrevet av både menn og kvinner. Temaet kan jo dermed sies å være både kjærlighet og variasjon, ler Helle Stabel, som sitter i styret i Poesiparken.

Hun kan fortelle at de nå har prydet én av veggene i tunnelen med ni dikt, og at de ønsker å dekke den andre også i nærmeste fremtid.

- Vi har hele tiden ønsket å utvide parken, samtidig som vi ønsker å ha en sammenheng mellom diktene og plasseringene av dem. Og det er vel ingen sted som er mer passelig for kjærlighetsdikt enn tunellen som fører til Farris Bad, det såkalte "Kjærlighetshotellet", sier Stabel.

I tunellen finner man dikt skrevet av blant annet Eeva Kilpi, Karin Boye, Bjørn Eidsvåg og Arne Ruset.

- Det har vært en lang prosess å velge ut hvilke dikt som skulle fremstilles her. Det finnes jo så utrolig mange vakre dikt om kjærlighet, så det har vært vanskelig å legge fra seg noen av tolkningene, sier Stabel.

LES OGSÅ: Neste uke vil kommunen at du gjør mer av dette

Hengelåser som et symbol på kjærlighet

Hun kan fortelle at de ønsker å bygge et rekkverk inne i tunellen, der folk kan henge fra seg hengelåser som et kjærlighetssymbol, som på broen i Paris.

- Man fester to hengelåser sammen og fester dem på rekkverket, før man kaster fra seg nøkkelen. Det er som et slags symbol på evig kjærlighet, forklarer Stabel, som gleder seg til dette blir mulig å gjennomføre.

LES OGSÅ: Marit satser for fullt videre etter exit i EM-debuten

Hun forteller også at de har ønsket å spre poesien på ulike steder, slik at man overalt i byen kan oppleve diktene.

- Vi er veldig utålmodige etter å utvide poesiparken, for vi får så utrolig mange koselige og hjertelige tilbakemeldinger fra folk som virkelig setter pris på at vi gjør poesien mer tilgjengelig, sier hun.

Hun forklarer at det jo nettopp er det som er poenget med parken, samt gjøre poesi til en hverdagslig ting.

- Vi ønsker jo både å sentralisere og tilgjengeliggjøre poesi, men også la folk se at poesi kan være veldig hverdagslig, nært og enkelt, avslutter Stabel.

 

Kommentarer til denne saken