Poesiparken i Larvik vokser seg stadig større. I går var Margaret Skjelbred og Sidsel Mørck, to av landets mest kjente kvinnelige forfattere, i byen for å se sine egne dikt komme opp på veggene i Sigurds gate og Kongegata.

- Dette er hakket før å komme på sokkel eller å få en gate oppkalt etter seg, smilte Skjelbred, og la ikke skjul på at hun syntes det var stas å bli opptatt i Poesiparken med diktet «Jeg puslær meg framover».

- Det blir nesten for møe av det gode. Det er moro at det diktet er valgt ut, det betyr mye for meg, sa forfatteren, som er kjent for å skrive på vestfolddialekt.

- Diktet handler om ikke å være så hardhudet, men være var for følelser og andre mennesker, forklarte hun.

Sammen med folk fra Vestfold fylkeskommune og styret i Poesiparken, dro forfatterne på tur for å kikke på de 11 installasjonene som står rundt i byen.

Første stopp var Thor Heyerdahl-sitatet som nylig er satt opp på flissiloen ved Larvik Museum. «Paradiset finner du i ditt eget hjerte», er Heyerdahls poetiske beskjed til forbipasserende.

Sidsel Mørck, oppvokst i Sandefjord, men nå bosatt i Oslo, syntes også det var kjekt å komme i godt selskap blant andre diktere i Poesiparken.

- Og så får vi sightseeing i Larvik i tillegg. Jeg føler meg litt som en konge, eller rettere sagt dronning, lo Mørck.

Hennes ironiske dikt «Møte» er satt opp i Sigurds gate.

- Jeg håper diktet skal gi litt ettertanke. Er det i grunnen så viktig at ting skal gå så fort, undret Mørck.

Innen 2012 skal det etter planen være 100 dikt eller sitater i Poesiparken.

- Det bør være mange for at byen skal gjennomsyres av poesi, sa Odd Terje Lysebo, leder i Poesiparken.

I løpet av sommeren kommer det trolig opp enda flere, som noen linjer av Henrik Ibsen på Batteristranda.

- Det er tidkrevende. Det tar tid å få tillatelser, sa Louis Jacoby.

- Til nå har vi brukt flest diktere med tilknytning til Larvik. Framover favner vi videre, blant annet til de store religiøse filosofer, forklarte Jacoby.