Tatt for promillekjøring dagen derpå

TINGRETTEN: Kvinnen ble dømt til 15 dagers betinget fengsel, samt til å betale bot på 30.000 kroner. Hun mistet også førerkortet i 12 måneder.

TINGRETTEN: Kvinnen ble dømt til 15 dagers betinget fengsel, samt til å betale bot på 30.000 kroner. Hun mistet også førerkortet i 12 måneder. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En kvinne fra Larvik er dømt av Larvik tingrett for å kjøre under alkoholpåvirkning.

DEL

En kvinne i 50 årene fra Larvik ble mandag dømt for promillekjøring av Larvik tingrett. Kvinnen var fortsatt påvirket etter alkoholinntak dagen før.

– Tenk deg om to ganger før du setter deg bak rattet, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

LES OGSÅ: Pågrep tre personer i stjålet bil – mistenkes for Flax-tyverier

Dagen derpå

Hendelsen fant sted 16. desember i fjor da hun skulle kjøre fra Arendal til Larvik. Kvinnen ble stoppet i Bamble med en promille mellom 0,5 og 0,8.

Domfelte forklarte i retten at alkoholpåvirkningen skyldtes inntak dagen før.

Kvinnen ble dømt til 15 dagers betinget fengsel, samt til å betale bot på 30.000 kroner. Hun mistet også førerkortet i 12 måneder.

LES OGSÅ: Eier av bilen fikk nesten samme straff som fyllekjøreren

– Ikke vær i tvil

Politiinspektør ved Larvik politistasjon, Magnar Pedersen, oppfordrer alle til å tenke seg om to ganger før de setter seg bak rattet dagen derpå.

– Når man har drukket alkohol er det svært viktig at man er helt sikker på at man er edru før man setter seg bak rattet. Er man i tvil bør man la bilen stå.

Pedersen poengterer det at selv om kompisen din har drukket like mye og er edru dagen etterpå, er det stor sannsynlighet for at det samme ikke gjelder for deg.

– Dette er veldig individuelt og det er mange faktorer som spiller inn. Alt fra forbrenning til erfaring med alkohol spiller inn. En som drikker mye kan godt føle seg fullt oppegående med 2 i promille, mens andre kjenner det godt at de var ute kvelden før.

Mange har kanskje kjøpt seg alkometre som en sikring dersom de skal bruke bilen dagen etter. Politiinspektøren forteller at disse kan gi en indikasjon, men hvis man skal få et sikkert resultat, må man punge ut.

– Det utstyret vi har for å teste alkohol på utpust i felt koster mellom 40- og 50.000 kroner. De vi har inne på stasjonen koster over 100.000. Så hvis noen har penger til å investere i disse er man sikret.

– De fleste kjøper vel slike for en tusenlapp på bensinstasjonen og da skjønner man at man ikke får et nøyaktig resultat. De kan gi en indikasjon på alkoholnivå, men bør ikke avgjøre om man skal kjøre eller ikke.

Artikkeltags