Fikk åtte ukers varetekt fram til rettssaken starter etter drapsforsøket på Mølla

I VARETEKT: Rettssaken etter drapsforsøket på Mølla starter 7. mai. Nå er to av de tiltalte varetektsfengslet fram til det.

I VARETEKT: Rettssaken etter drapsforsøket på Mølla starter 7. mai. Nå er to av de tiltalte varetektsfengslet fram til det. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

To av de tiltalte etter drapsforsøket i hybelhuset Mølla, skytteren (23) og en medtiltalt 21-åring, skal sitte varetektsfengslet i åtte uker fram til rettssaken starter i tingretten i Larvik.

DEL

Det har Larvik tingrett bestemt denne uka etter at det ble gjennomført fengslingsmøter både for den tiltalte Buskerud-mannen (23), som har erkjent at det var han som skjøt en Mølla-beboer i ansiktetnatt til 6. juni i fjor.

En tiltalt 21-åring fra Larvik er også varetektsfengslet i åtte uker fram til de skal møte i Larvik tingrett 7. mai – eksakt elleve måneder etter ugjerningen på Mølla.

Den tredje tiltalte, en 23-åring fra Larvik, sitter også i varetekt, men skal gjennomføre et fengslingsmøte på et senere tidspunkt.

i

SKUTT: Blodsporene i gangen på hybelhuset talte sitt tydelige språk om hva som hadde foregått natt til 6. juni da en ung beboer ble skutt i ansiktet på sin egen dørstokk.

SKUTT: Blodsporene i gangen på hybelhuset talte sitt tydelige språk om hva som hadde foregått natt til 6. juni da en ung beboer ble skutt i ansiktet på sin egen dørstokk. Foto:

Skjøv til pistolen

Det var natt til 6. juni i fjor, rett etter pinse, at de tre mennene oppsøkte en beboer på Mølla, en 23-åring, og ringte på døra hans.

Da mannen åpnet rettet 23-åringen revolveren mot ham og skjøt han i ansiktet mens de to andre skal ha medvirket ved å oppfordre til drapsforsøket.

Beboeren klarte å skyve til pistolen i det skuddet gikk av, slik at det gikk inn i leppa og ut av kinnet. Mannen ble også skutt i skulderen, men klarte skadet og blødende å ta seg ned trappene fra femte etasje og til 2. etasje, der han oppsøkte en venn, som fikk varslet politiet.

De tre har sittet i varetekt siden det. Samtlige var i narkotikarus under handlingen.

Fare for gjentakelse

Den tiltalte 23-åringen bodde på Mølla og hadde vært i klammeri med skuddofferet tidligere. Politiet var involvert bare ei uke før drapsforsøket, og 23-åringen fikk pålegg om å holde seg unna naboen. Det pålegget fulgte han ikke.

Fengslingen er ikke begrunnet i fare for bevisforspillelse, da saken allerede er ferdig etterforsket og statsadvokaten har tatt ut tiltale mot de tre unge mennene, de to 23-åringene og 21-åringen.

Retten mener det er fare for gjentakelse av forbrytelser for begge to, og viser til deres tidligere strafferegister.

Artikkeltags