Første gangen han ble tatt med sprayboksen i hånda var i 2002 – kan ha tagget ned byen i 16 år

Sprayboksen i bukselinninga: Da politiet kom over denne taggen nattetid, klart de å spore opp taggeren ved å følge sporene hans i snøen bortover Storgata og ned i Indre havn.

Sprayboksen i bukselinninga: Da politiet kom over denne taggen nattetid, klart de å spore opp taggeren ved å følge sporene hans i snøen bortover Storgata og ned i Indre havn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet undersøker nå om de kan koble taggeren til mer hærverk enn tagsene de fant natt til fredag.

DEL

Politiet fulgte sporene etter taggeren i snøen og innhentet hanpå Sanden natt til fredag. Da hadde de fulgt etter ham helt fra Farrisfabrikken, via Storgata og til Indre havn.

Larvik-mannen i 30-årene ble første gang tatt for tagging i 2002. Den gangen ble han bøtelagt, men i alle år etter har det vært tags som ligner på dem som politiet kom over ved undergangen til riksvei 301 ved Farrisfabrikken.

– Han hadde sprayboksen i bukselinningen, forteller krimsjef Knut Vidar Vittersø.

LES OGSÅ: Var bare på ferie – endte opp med å lage festmiddag til arabisk prins

Tags: Krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø, og politiet i Larvik har vært på jakt etter taggere det siste året. Nå tok de en på fersken.

Tags: Krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø, og politiet i Larvik har vært på jakt etter taggere det siste året. Nå tok de en på fersken. Foto:

To kjente tagger

Taggeren er en kjenning av politiet når det gjelder tagging.

– Han ble tatt første gangen i 2002. Vi har visst om han, men han har vært en el av et crew. Det var unggutter som har blitt voksne nå, forteller Vittersø.

Den gangen ble mannen tatt alene, og det var også tilfelle denne gangen. Politiet kom over tre store tags, blant annet en enorm tag på murveggen ved Farrisfabrikken.

Spor

– Han har erkjent en av dem. Han hevder at de har vært flere, forteller krimsjefen.

Tagsene det skal være snakk om er «Oliver» og «BK» – tags som går igjen flere steder i byen.

Politiet kom over taggen ved undergangen til Stavernsveien og så at det var spor i snøen som akkurat hadde falt. Dermed fulgte de etter bortover Storgata og så videre ned i Indre havn. Da de fulgte sporene mot Sanden, kom de så over taggeren som vandret med sprayboksen sin.

Hjemme hos ham fant de også spraybokser og utstyr.

LES OGSÅ: «Polly» flakset ut i vinterværet og nå aner ingen hvor den bor

Spredningsfare

Politiet begynt allerede i fjor å interessere seg ekstra for tags i byen og hadde et ønske om å stoppe hærverket.

– Det er skjemmende og det er stor spredningsfare i det, sier Vittersø, som også peker på at det både er vanskelig og kostbart å få fjernet.

Det kan imidlertid bli vanskelig å feste alle tags man mistenker han å stå bak, til mannen som nå er siktet for hærverk.

– Det å bevise at det er han som holder i sprayboksen, er vanskelig. Politiet ser på det nå, røper krimsjefen.

Mannen ble avhørt og løslatt fredag.

Artikkeltags