Gå til sidens hovedinnhold

Savnet 47-åring fortsatt ikke funnet – leteaksjonen fortsetter

Artikkelen er over 5 år gammel

Det letes nå langs veiene, i skogen og med båt i Lågen etter at en mann ble meldt savnet lørdag kveld.

Mannen er nå funnet i god behold: Savnet mann (47) er funnet

Politiet i Vestfold meldte mandag morgen at mannen som ble meldt savnet etter at han ikke var kommet fram som avtalt til Svarstad lørdag kveld fortsatt ikke er funnet.

SISTE: Mannen skal ha syklet fra Larvik i retning Svarstad lørdag, og det ble i helgen satt i gang en større leteaksjon langs både fylkesvei 40 på vestsiden av Lågen, og langs Hedrumveien på østsiden.

– Letingen etter mannen ble trappet noe ned sent søndag kveld, men det har vært folk ute og lett hele natten, forteller operasjonsleder hos politiet i Vestfold, Kjetil Indahl.

– Det er blant annet lett mellom Hvittingfoss og Svarstad i natt, men også lenger sør mot Larvik, og det letes også langs mindre veier i området. Innsatsleder på stedet vil nå gjøre vurderinger om hvor det skal letes videre, sier Indahl.

 

Operasjonslederen opplyser at Røde Kors og Sivilforsvaret er blant dem som nå er med på letingen.

Langs fylkesvei 40 står fire av mannskapene til Røde Kors i Vestfold. De har lett fra Svarstad til Kvelde og konsentrerer seg om stikkveiene ut fra fylkesveien.

Det er mange som står på nå. Det letes langs veiene, inne i skogen og med båt i Lågen. Søket mandag blir koordinert fra Svarstad.

Indahl legger også til at man så langt ikke har konkrete opplysninger om hva som har skjedd med mannen, og at det har kommet inn få opplysninger fra vitner i saken.

 

SØNDAG KVELD:

Helikopter og hunder er satt inn i søket etter en 47 år gammel mann som er meldt savnet etter en sykkeltur lørdag kveld. Politiet ber publikum om tips i saken.

47-åringen er 185 cm høy og veier rundt 115 kg, opplyser politiet. Han var iført en grå jakke, mørk joggebukse.

Leter med helikopter og hunder

Frivillige organisasjoner og Sivilforsvaret startet søk fra Styrvoll/Steinsholt og sørover søndag ettermiddag. Søket vil fortsette utover natten.

– Vi er bekymret for en 47 år gammel mann, født i 1969, fra Larvik. Lørdag kveld skulle han sykle fra Larvik til Svarstad for å besøke noen, men han kom ikke fram. I går kveld snakket han med den han skulle besøke underveis på turen, sier innsatsleder Rune Andersen.

LES OGSÅ: Ville fester, hærverk, vold og fyll preget politiets jobb natt til søndag (+)

Det letes nå med helikopter, hunder og mannskaper mellom Hvarnes og Svarstad, og ned mot Lågen.

Frykter han har vært utsatt for en ulykke

– Vi frykter han har syklet av veien og vært utsatt for en ulykke, sier innsatslederen.

Mannen skal ha syklet på østsiden av Lågen, langs 202.

– Vi håper noen har sett ham og melder fra. Han syklet en vanlig herresykkel, ikke racer, opplyser Andersen.

Der blir snart kaldt og mørkt. Hovedkvarteret for leteaksjonen er flyttet innendørs, til Røde Kors-huset i Svarstad.

Utvider søket

Rett før kl. 18 forteller innsatsleder Rune Andersen at det så langt ikke er gjort noen funn.

Politiet har mottatt flere observasjoner av menn på sykkel, og håper at alle som har sett noe kan tipse politiet på 02800.

– Vi vil gjerne finne ham så raskt som mulig, påpeker innsatslederen.

Søket blir nå utvidet til å omfatte både FV 202 mellom Svarstad og Hvarnes, og muligens også videre ned mot Kvelde.

De vil også søke langs FV 40, Lågendalsveien.

Det er så langt ikke klart hvor lenge leteaksjonen vil pågå utover kvelden.

Klokken 21.14 melder operasjonssentralen i Vestfold at søket vil pågå utover kvelden og natten.

– Søket fortsetter utover natten, men med redusert mannskap. Hvis det ikke blir gjort funn i løpet av natten, vil vi fortsette søket med full styrke fra i morgen tidlig, forteller operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud.

– Alltid en utfordring

Blant de frivillige organisasjonene som deltar er Lardal Røde Kors Hjelpekorps. Laget har 30 aktive medlemmer, 9 deltar i aksjonen per nå.

– Leteaksjon er alltid en utfordring. Det er mye som skal klaffe og være på plass. Vi går på kurs for å lære, men det er spesielt å ha aksjon selv. Det er sjelden det er aksjon i Lardal. Siden jeg begynte i 1992 tror jeg vi har hatt tre eller fire slike aksjoner, forteller Anita Elgen, leder i hjelpekorpset.

Utfordringen er å holde styr på mannskap og utstyr, og at de som søker har den rette kompetansen. 

Lardal Røde Kors fikk melding om aksjonen rundt kl. 11.30, men da gikk aksjonen under Larvik Røde Kors. Det er Politiet i Vestfold som leder leteaksjonen.

Mannskaper fra Norsk Folkehjelp i Larvik, Sande, Horten og Kongsberg, i tillegg til Sivilforsvaret, Norske Redningshunder og Røde Kors i Lardal, Larvik, Svelvik, Tønsberg og Horten deltar.

Kommentarer til denne saken