Mannen som ble skutt i Hammerdalen natt til tirsdag er nå under behandling på Ullevål sykehus i Oslo.

Det var rundt klokken halv tre natt til tirsdag politiet fikk melding om at en mann var skutt i leilighetsbygget Mølla i Hammerdalen i Larvik.

Politiet rykket raskt ut til stedet, og pågrep en person. Senere på morgenen ble også to andre personer pågrepet i saken.

Mannen som var blitt skutt ble først fraktet til Sykehuset i Vestfold i Tønsberg, og senere fraktet til Ullevål sykehus i Oslo med luftambulanse.

– Vi har nå fått melding fra sykehuset om at mannen ikke er livstruende skadet, sier krimsjef hos politiet i Larvik, Knut Vidar Vittersø, klokken ni tirsdag.

Kjent av politiet fra før

Vittersø sier at de tre som er pågrepet i saken har status som siktet, og at de, sammen med vitner, vil bli avhørt utover dagen.

Samtlige er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

– Både de tre og mannen som ble skutt er i 20-årene. De er kjent av politiet fra før, sier Vittersø.

Krimsjefen bekrefter også at skytingen i natt foregikk inne i leilighetsbygget. Da mannen åpnet døren for gjerningsmennene, skal skuddene ha falt umiddelbart. 

– Utover dagen skal vi foreta undersøkelser i leiligheter i bygget, sier han.

Les også: Bil kjørte av veien

Uklart om våpen er funnet

Politiet lette i morgentimene med hundepatruljer i flere områder i Hammerdalen, men det er uklart om våpenet som ble brukt i natt er funnet.

– Det er gjort beslag i saken. Mer kan jeg foreløpig ikke si om det, sier Vittersø.

Tirsdag ettermiddag vil politiet fortsatt ikke si noe om skytevåpenet som er brukt og om det er funnet. Det var for kort tid siden hundesøk i området.

Blir framstilt for varetekt

De tre mennene som er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, vil alle bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag. Påtalemyndigheten har begjært lukkede dører under fengslingsmøtene.

Bevisforspillelse er grunnlaget for at politiet ønsker de tre i varetekt, opplyser politiet i Larvik.

De tre er avhørt da de ble arrestert i natt, men vil nå bli formelt avhørt utover dagen i dag. Hva de tre, som alle er etnisk norske, forteller om skytingen, vil ikke politiet ut med.

– Det vil jeg ikke kommentere, sier Vittersø.

Han ønsker heller ikke å besvare om mennene har erkjent straffskyld.

Les også: Larviksmann funnet død i sjøen, hadde vest

– Det var cirka klokken halv tre vi fikk en telefon med melding om skyteepisoden, fortalte operasjonsleder hos politiet i Vestfold, Kjetil Indahl til ØP Nett i natt.

– Vi rykket ut til stedet, og én mann er nå fraktet til sykehuset i Vestfold med skuddskader. Det er fortsatt uklart hvor alvorlig skadet mannen er, men han var bevisst da han ble hentet av ambulanse, sa Indahl.

Mannen skal senere ha blitt fraktet til Ullevål sykehus med ambulansehelikopter.

Ifølge Indahl har skyteepisoden skjedde i et leilighetsbygg i Larvik sentrum.

– Personen som er pågrepet er mistenkt for å ha vært involvert i hendelsen. Vi utelukker imidlertid ikke at flere har vært involvert, sa operasjonslederen.

Klokken seks opplyser politiet at ytterligere to personer er pågrepet etter hundesøk, og det er nå klart at hendelsen skal ha skjedd i Hammerdalen.

Litt før klokken seks tirsdag morgen søkte politiet fortsatt med hund i området i Hammerdalen og de konsentrerte seg da om et område inn mot jerbanetraseen.