Gå til sidens hovedinnhold

Utelukker ikke at det har skjedd noe kriminelt - fortsetter søket mandag

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet utelukker ikke at det har skjedd noe kriminelt etter at en 25 år gammel tobarnsmor er savnet etter en privatfest i Langesund. Etterforskingen pågår for fullt med vitneavhør.

Den 25 år gamle Renate Moen ble sist sett utenfor butikken Coop Extra ved 0230-tiden natt til lørdag. Politiet ber folk i Langesund om å sjekke hager og garasjer.

Familien er svært bekymret for hva som kan ha skjedd henne.

– Vi aner ikke hva som har skjedd med henne, sier den nærmeste familien.

Søk flere steder

Den savnede 25-åringen bor på Heistad i Porsgrunn kommune, men var på en fest i et hus i Baneveien i Langesund fredag kveld. Denne festen forlot hun trolig rundt midnatt. Et par timer senere skal noen ha sett henne ved butikken Coop Extra ikke langt unna.

Politiet går bredt ut gjorde søndag en rekke søk med hunder. Blant annet med utgangspunkt fra Coop Extra butikken.

Og selv om det var kommet mange centimeter med snø siden natt til lørdag mente ikke hundefører at det gjorde noe.

– Så mye spor er det jo ikke, men hundene har god luktesans. Den muligheten til å søke har ikke blitt borte selv om det har kommet snø, sier politiets hundefører. Bare i området rundt butikken ble det søkt i en times tid.

Det ble også gjort søk i området rundt fiskerimottaket på Stoa og andre steder i Langesund.

Kriminelt

 Det er også gjort avhør av flere festdeltakere og vitner. Politiet opprettet base i rådhuset i Langesund. Der kunne TA observere at det hele kvelden var aktivitet med folk inn og ut.

Politiet vet foreløpig ikke om det har tilstøtt jenta noe kriminelt, men det er ingen spor etter festen fredag kveld.

– Vi har satt store ressurser inn i denne saken og utelukker ingen ting, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt. Han sier at politiet ikke vet om det har skjedd noe kriminelt og at det derfor er satt inn store ressurser.

Det er så langt ikke funnet elektroniske spor etter den savnede. Hun hadde ikke med seg telefon, og eventuelle elektroniske transaksjoner fra betalingskort får ikke politiet tilgang til før mandag. Ifølge Aaltvedt tydet alt på at savnetsaken i Langsund vil være en hovedprioritet for politiet også når uka starter.

Ber folk sjekke hagen

Den savnede er 152 cm høy, har normal kroppsbygning, skulderlangt lyst hår, blågrå øyne og er lys i huden. Hun hadde på seg grå joggedress på festen.

 

Politiet ba alle i Langesund om å sjekke hagen, garasjer og boder for å finne ut om hun kunne være der. Dette hadde søndag kveld ikke gitt noe resultat. Jentas familie forteller at datteren normalt sett er svært aktiv på sosiale medier. De er derfor bekymret over at datteren ikke har oppdatert Facebook siden fredag.

Nytt søk mandag

Politiet satte umiddelbart store ressurser inn i saken. Krimteknikere har gjort undersøkelser i huset hvor det var fest. Her holdt politiet med kriminalteknisk arbeid i mange timer søndag og det er avhørt en rekke vitner. Det gjelder andre festdeltakere og de som sist så jenta ved matbutikken i Langesund.

– Alle festdeltakerne har nok ikke fått med seg alt, så vi får litt ulike svar, sier Aaltvedt. Avhørene fortsatte utover kvelden søndag og politiet har fremdeles ikke fått tak i alle de ønsker å snakke med.

På grunn av mørket blir søket etter den savnede jenta avsluttet søndag kveld, men blir gjenopptatt mandag. Da blir det også tatt en ny vurdering på om politihelikopteret skal bli satt inn i leteaksjonen.

Kommentarer til denne saken