Gå til sidens hovedinnhold

Tre pågrepet i væpnet aksjon i Hanekleiva

Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag ettermiddag rykket politiet ut til Hanekleiva i Sande.

(Jarlsberg Avis)

Da hadde de fått inn en melding om at det befant seg en naken mann i veibanen - med et tohåndsvåpen.

Mannen skal ha viftet med våpenet til forbipasserende.

Politiet tok ingen sjanser da de rykket ut. Seks-sju patruljer ble sendt til Hanekleiva, i tillegg til helikopter. Patruljene kom både fra Søndre Buskerud og Vestfold.

Like ved hovedveien på stedet, ble politiet oppmerksomme på en campingvogn, der det så ut som noen hadde tilhold.

– Vi gjorde observasjoner av campingvogna. Etter hvert aksjonerte vi mot vogna, forteller Erik Gunnerød ved Søndre Buskeruds operasjonssentral.

Holdt til i en campingvogn

Da politiet sto utenfor campingvogna, kom det en mann ut, som de pågrep. Ute ved hovedveien, pågrep de også en mann og en kvinne. Til sammen ble tre personer pågrepet. De er i alderen 22 til 37 år.

Politiet gjorde beslag i ett tohåndsvåpen og ett enhåndsvåpen. De tre pågrepne skal ha erkjent at de brukte våpen ute i veibanen.

– Vi vet foreløpig ikke hva slags våpen det er snakk om, om det er soft gun eller reelle våpen, sier Gunnerød.

De tre pågrepne er etnisk norske. Om de har hatt fast tilhold i campingvogna, vet ikke politiet. De tre bringes nå inn til politiet i Drammen for avhør.

Pågripelsene fant sted uten dramatikk. Kort tid etter at de tre personene og våpnene kom til politistasjonen i Drammen, ble det slått fast at våpenene er at typen soft gun, altså et våpen som skyter små, runde plastkuler.

Sendte live fra Facebook

Ifølge dt.no, sendte gjerningspersonene video fra hendelsen direkte på en lukket Facebook-gruppe mens det hele foregikk. Politiet har ifølge avisen beslaglagt telefonen som ble brukt.

På det meste skal det ha vært over 600 som fulgte direktesendingen på Facebook. En av seerne forteller til Drammens Tidende at de flere ganger underveis kunne høre politihunder og helikoptre i bakgrunnen. Videoen viste også da politiet fant personene, skriver avisen.

Mens aksjonen pågikk, ble også veien i Hanekleiva stengt.

Kommentarer til denne saken