(Tønsbergs Blad)

– Vi venter på foreløpig obduksjonsrapport. Den håper vi kommer i løpet av uken, sier politiadvokat Sigrun Våge i Politiet i Sør-Øst til Tønsbergs Blad mandag formiddag.

I forrige uke døde en mann etter å ha blitt badet i glovarmt vann i omsorgsbolig i Færder kommune.

Den ansatte som var på vakt og som hadde ansvaret er mistenkt, men ikke siktet i saken. Vedkommende er tatt ut av tjeneste.

Færder kommune, som eier av omsorgsboligen, har også status som mistenkt.

– Vi var på stedet rett etter ulykken forrige søndag. Da snakket vi med ansatte og gjorde innledende tekniske undersøkelser. Vi besluttet også å be om obduksjonsrapport, sier Våge.

Avhører flere ansatte

Hun forteller at politiet har gjort åstedsundersøkelser og innhentet epikriser og helsejournaler. De har også bedt om kommunens interne regelverk. Politiet er ikke ferdig med avhørene.

LES OGSÅ: Mannen som døde etter bad i glovarmt bad ble senket i karet med heis: – Dette er bare tragisk

– Vi er i ferd med å ta avhør av flere ansatte. Vi innhenter også opplysninger om det tekniske ved blandebatteriet og varmtvannsberederen. Vannet har åpenbart vært for varmt. Utover det ønsker jeg ikke å si hva vi har avdekket, sier Våge.

Politiet ønsker ikke å gå ut med hvor i kommunen omsorgsboligen ligger.

– Vi ser veldig alvorlig på dette. Allerede søndag visste vi at dette var alvorlig, torsdag fikk vi den tragiske beskjeden om at mannen dessverre døde, sier Våge.

Oppretter tilsyn

Fylkeslege Jan Arne Hunnestad har tidligere opplyst til tb.no at det høyst sannsynlig blir opprettet tilsynssak mot omsorgsboligen. Mandag opplyser Hunnestad at dette nå er fastslått.

– Vi kommer til å sette i gang med etterforskningen med en gang. Vi vil da se på hva det er som har skjedd, hvorfor det har skjedd, og om det kan skje igjen. Pasientsikkerheten er viktigst for oss, og det er veldig alvorlig det som har skjedd. Derfor er det viktig å sørge for at det ikke kan skje igjen, sier han til VG.