Politiet ble kontaktet, og den første patruljen ankom Herregårdsbakken rett etter klokka 00.30 natt til langfredag. Der hadde det oppstått bråk i køen utenfor Bedehuset.

De to polititjenestemennene måtte pågripe tre personer; en mann i 50 årene, samt to menn i 20- og 30-årsalderen.

Les også (+): Se ØPs oversikt over hva som skjer og hva som er åpent i påsken

– Det var bråk i køen, og da politipatruljen kom fram, opplevde man særdeles utagerende oppførsel mot politiet. Tjenestemennene måtte bruke pepperspray mot de tre, og batongene var også framme. Det ble både dyttet og slått mot politiet, forteller operasjonsleder ved Politiet i Sør-Øst, Tore Grinden til Østlands-Posten fredag formiddag. De tre ble satt i arresten i Tønsberg og vil bli siktet for vold mot offentlige tjenestemenn.

Etter at den første politipatruljen kom til åstedet, ble det også tilkalt ytterligere hjelp.

– Det kom flere patruljer til Larvik, blant annet fra Sandefjord, forteller Tore Grinden.

Les også (+): Kanondag i Stavern: – Jeg har aldri opplevd så mye folk

Mens opptrinnet pågikk, registrerte politiet at det var flere i køen som var framme med sine mobiltelefoner.

– Nå ønsker vi kontakt med dem som eventuelt tok bilder eller video av bråket utenfor Bedehuset. Det vil kunne hjelpe oss i den videre etterforskningen, og bekrefte hva som virkelig skjedde, og hvorfor politipatruljen handlet som de gjorde, sier operasjonsleder Tore Grinden.

Les også (+): Påskequizen har blitt et trekkplaster: - Tror kanskje ikke folk hadde kommet hjem til Larvik hvis det ikke var for dette

Operasjonslederen i Sør-Øst ber vitner ta kontakt med politiet på telefonnummer 02800.