Første oppdrag kom ved 01.30-tiden, da en overstadig beruset kvinne i 40-årene nektet å forlate et utested i Larvik sentrum. Politiet ble tilkalt, men heller ikke et pålegg fra lovens lange arm om å dra hjem ville hun høre på.

Klokken 01.55 var hun nemlig tilbake i sentrum, og da hadde politiet fått nok.

– Patruljen kjørte henne hjem, og hun ble anmeldt for forholdet. Kvinnen vil få en bot i ettertid, forteller operasjonsleder Inge Landsrød ved Sør-Øst politidistrikt til ØP lørdag morgen.

Ruskjøring

En knapp time senere, på Risøya i Stavern, ble en mannlig sjåfør i 30-årene stanset etter mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand.

– Bilføreren er hjemmehørende i Larvik, og det er opprettet sak, forteller operasjonslederen.

Like etter kom en annen patrulje over en elsykkel i Danebo-området. Og ikke en hvilken som helst sykkel heller.

– Det var en sykkel av forholdsvis høy verdi, opplyser Landsrød.

Undersøkelser på stedet ledet politiet til en adresse i nærheten. Politijuristen ble koblet inn, og det ble besluttet ransaking av boligen.

LES OGSÅ: Politiet advarer mot svindelmetode: – Vær oppmerksom når du fyller drivstoff

Vet ikke antallet

På Twitter skriver Sør-Øst politidistrikt at det ble beslaglagt flere stjålne sykler, elsykler og sykkeldeler i forbindelse med ransakingen.

– Faktisk måtte vi ha Viking til å hjelpe oss. Så vi tok med oss såpass, men nøyaktig antall sykler har jeg ikke oversikt over, sier operasjonslederen.

Én person er siktet i saken, men vedkommende var lørdag morgen ikke pågrepet.

– Det dreier seg om en mann i 20-årene fra Vestfold. Enn så lenge har vi ikke klart å komme i kontakt med ham. Eventuelt kan også flere bli siktet, men dette vil etterforskningen bringe klarhet i.