Fredag ettermiddag ble politiet tilkalt for å hjelpe til med å fjerne en kvinne fra toget. Patruljen ankom Larvik stasjon ved 16.30-tiden.

«Politiet bistod på toget som akkurat kom inn på stasjonen, etter melding om ei beruset og utagerende dame om bord. Damen i 30-årene fra Tønsberg roet seg ved vår kontakt. Fjernet fra toget, og bortvist fra stedet», heter det i en Twitter-melding fra Sør-Øst politidistrikt.

Operasjonsleder Trond Egil Groth kjente ikke til detaljene rundt hendelsen da ØP snakket med ham på telefonen:

– Som det står i tweeten, var hun beruset og utagerende, noe mer enn det kan jeg ikke si. Hun roet seg imidlertid raskt, så det blir ikke opprettet noen sak på dette. Kvinnen fikk muligheten til å skjerpe seg, og den muligheten benyttet hun seg av, sa Groth.

Kort tid måtte imidlertid operasjonslederen gå ut med en kontramelding:

«Damen benyttet seg ikke av muligheten patruljen ga henne. Hun fortsatte sin utagerende adferd etter at vi hadde forlatt stedet – vi har derfor kjørt tilbake og hentet henne – og nå går ferden direkte til arresten.»

Hendelsen medførte forsinkelser i togtrafikken. På sine nettsider melder Vy at det aktuelle toget, som skulle ha gått klokken 16.32 fra Larvik, først kom seg av gårde 16.52.