SE WEBTV-OPPTAK FRA KOMMUNESTYRET ONSDAG HER

Ventetiden har nok vært litt lang for flere av nykommerne som ble valgt inn i kommunestyret for halvannen måned siden. Men onsdag var det endelig deres tur til å ta plass blant den lille gruppen som skal fatte de avgjørende vedtakene i Larvik de neste fire årene.

Elin Saga Utklev og Guro Kohlberg Lomme – begge uten erfaring fra politikken – var tydelig oppglødde før ordfører og partikollega Rune Høiseth (Ap) klubbet møtet i gang.

– Dette føles veldig ålreit. Jeg er veldig ydmyk, men gleder meg skikkelig, smiler Lomme.

– Det blir veldig utfordrende og spennende, og ikke minst viktig, supplerer Utklev.

Ikke alle de nye fjesene er imidlertid like nye. Gjert Gjertsen og Øivind Heyn er to Høyre-navn de fleste politikkinteresserte larvikinger bør dra kjensel på.

 

Heyn og Gjertsen tilbake

Etter en turbulent avslutning på perioden 2007-2011 glimret begge med sitt fravær i perioden som nettopp er rundet av. Nå er de imidlertid tilbake og klare for å stå på for Larvik igjen.

– Dette tror jeg blir veldig bra, sier Gjertsen.

– Det er klart; er man politisk engasjert, er det jo moro å være med, da.

– Har du savnet det?

– Ja, det har jeg. I hvert fall i perioder.

For Heyn har ikke savnet etter lokalpolitikken vært på langt nær like stort.

– For mitt vedkommende var det veldig greit med en pause. Jeg har aldri fått gjort så mye i heimen som jeg har fått gjort nå, så det passet midt i blinken, ler han.

 

Formannskapet valgt

Onsdagens møte gikk i store trekk ut på å velge hvem som skal sitte hvor i komiteer og utvalg. Og ikke minst formannskapet.

Følgende 11 blir å finne rundt bordet i kommunens nest øverste politiske organ:

- Rune Høiseth (Ap)

- Turid Løsnæs (Ap)

- André Lysnes (Ap)

- Olav Nordheim (Sp)

- Hallstein Bast (V)

- Tormod Knutsen (MDG)

- Bjarne Steen (H)

- Birgitte Gulla Løken (H)

- Per Manvik (Frp)

- Gina M. Johnsen (Frp)

- Olaf Holm (KrF)

Nordheim inn for Bast

Varaordførervervet er ikke vanligvis noen høyt profilert oppgave for en politiker. Men i Hallstein Bast (V) har Larvik hatt en varaordfører som på ingen måte har gått stille i dørene. I går overlot han plassen til Sps Olav Nordheim, men ordfører Rune Høiseth passet på å skryte litt av mannen som har vært hans høyre hånd de siste fire årene.

– Jeg vil takke deg for jobben du har gjort. Du har vært mer enn en vara for meg. Du har vært mer enn en stedfortreder, sa han.

Bildeserie

Det nye kommunestyret i Larvik