April 2019: «Larvik kommune søker ny rådmann»

GJELDSUTVIKLINGEN: Erik A. Sørensen legger skylda på Arbeiderpartiet og ordfører Rune Høiseth for utviklingen i kommuneøkonomien.

GJELDSUTVIKLINGEN: Erik A. Sørensen legger skylda på Arbeiderpartiet og ordfører Rune Høiseth for utviklingen i kommuneøkonomien. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Erik A. Sørensen i Bedre Larvik går i denne kommentaren til frontalangrep på ordfører Høiseth og Arbeiderpartiet i forhold til kommunens pengebruk

DEL

MeningerVil ovennevnte være en realitet våren 2019 i pressen? Larvik kommune passerer snart 4000 millioner i gjeld. Til og med fylkesmannen retter en advarende pekefinger mot gjeldsutviklingen.

Det har ikke manglet på advarsler til politikerne i Larvik om pengebruk og låneopptak fra både økonomisjefen og rådmannen det siste året. BedreLarvik har også advart og foreslått tiltak. Det er som å skvette vann på Ap-gåsa. Makta rår og den rår for tiden med ordfører Rune Høiseth/Larvik Ap i førersete.

September 2019 er det kommunevalg og med Ap som hittil ikke har tatt hensyn og gjort som de vil (med støtte fra noen småpartier), så har gjelda økt med ytterligere noen hundre millioner ved valgdagen.

De varslede renteøkningene kommer og da må enten inntektene økes raskt (eiendomsskatt?) eller tjenestene (skole/eldreomsorg?) reduseres. Innbyggerne protester. Hvem skal makta så skylde på? Rådmannen? Hvem ellers? «Larvik Ap har ikke fått klare nok signaler fra rådmannen om konsekvensene med vedtak man fattet og vi tar nå ansvar», kan det hete seg i en uttalelse fra styret i Larvik.

Å være rådmann er i sannhet en uriaspost og når valg skal vinnes, betyr det egentlig noe å dumpe en rådmann for å utvise handlekraft? Hvordan skal Larvik Ap ellers forsøke å distansere seg fra den miserable situasjonen man har satt kommunen og kommunens innbyggere i? Rådmannen får skylda!

Det ville være et trist sorti for rådmann Kristengård. Han har absolutt advart. Dessverre er det slik at sterk retorikk ikke er det samme som å produsere gode resultater. Det kan kanskje Kristengård snart erfare.

Men å dumpe rådmannen i et forsøk på å redde valget vil muligens være alt for lite - alt for sent.

Artikkeltags