Gå til sidens hovedinnhold

Politisk arbeid i Larvik

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Undertegnede er ikke politiker og er av den grunn kanskje ikke kvalifisert til å ha meninger om gjennomføringen av politiske møter. Av og til følger jeg kommunestyremøter via ØP-nett.

For meg, som alltid har arbeidet i det private næringsliv, virker møtegjennomføringen lite effektiv. I hovedsak trodde jeg de fleste saker var forberedt i gruppemøter, hovedutvalgsmøter og formannskapsmøter i forkant av kommunestyremøtene. Likevel har flere av representantene fra de enkelte partiene behov for å bruke mye taletid i mange av sakene uten at nye ting kommer fram. Resultatet blir langdryge møter.

Selv etter avstemming er gjort og vedtak er fattet, er saker fremdeles ikke ferdig for enkelte. Jeg får inntrykk av at det meldes til omkamper via interpellasjoner dersom man ikke er enig i flertallsvedtaket. Det er vel en årsak til at Larvik er kjent som «omkampbyen», hvilket er svært negativt omdømme.

Våre politikere gjør en kjempejobb og bruker mye tid, kanskje mesteparten av fritiden sin på politisk arbeid. Arbeidsformen utelukker flere som kanskje er politisk interesserte i å være aktive politikere, særlig yngre personer som også er småbarnsforeldre.

Kanskje det kan være en idé å organisere den politiske hverdagen iht. gjeldende lovverk for lokalpolitikere slik at det politiske resultatet blir minst like godt som i dag, men mindre tidkrevende og mer effektivt. Da kan det kanskje bli enklere å rekruttere interesserte unge politikere av begge kjønn.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.