Som relativt ny i politikken, ønsker jeg å vie dette innlegget til det fine ved politisk engasjement. Politikk er gøy! Det å være medlem i et politisk parti trenger ikke å være tidkrevende.

Alle partier tar med glede imot nye medlemmer. Man kan være alt fra passivt medlem, til å delta sporadisk på møter, og til enhver tid avgjøre selv hvor mye man vil bidra. Man trenger ikke masse kunnskap om politiske saker, det er noe man erverver seg underveis. Ved å melde deg inn, gir du partiet som fremmer dine saker, tyngde. Det er i seg selv et verdifullt bidrag.

Som ungdom var jeg overhodet ikke interessert i politikk. Jeg følte ikke at det påvirket meg eller livet mitt på noen måte. Jeg brukte stemmeretten min ved valg, men brukte ikke lang tid på å informere meg i forkant. Senere ble jeg samboer og ble dermed introdusert for en familie som var sterkt engasjert i lokalpolitikken. Her var det mange politiske samtaler rundt middagsbordet og veldig mye kunnskap. Jeg må si at det var inspirerende å møte den type mennesker.

Vendepunktet mitt kom, da jeg ble mamma. Plutselig ble jeg nødt til å forholde meg til NAV-skjemaer, foreldrepermisjon og etter hvert barnehage og skole. Jeg følte et behov for å si ifra om at jeg ikke var enig i måten ting fungerte på. Men om jeg skulle få endret noe, ble jeg nødt til å engasjere meg politisk.

Jeg brukte tid på å lese partiprogrammer og landet til slutt på av SV var mitt parti. Jeg meldte meg inn og var passivt medlem en stund, før jeg turte å kaste meg ut i det. Jeg kontaktet lokallaget og spurte om det var mulig å få være med på noen møter. Der ble jeg møtt med åpne armer og jeg har ikke sett meg tilbake siden den gang. Ved å være aktiv i lokallaget, har jeg mulighet til å påvirke byen vår på en positiv måte. Larvik SV er en gjeng med fine folk. Vi støtter hverandre og har gode og givende diskusjoner.

For min del medfører engasjementet mye lesing av dokumenter, diskusjoner og møter. Men det er jammen også mange interessante møter med nye mennesker. Det gir meg innsikt i saker jeg aldri hadde vært borti før, og masse ny kunnskap.

Som sagt: Politikk er gøy!

Forrige helg var jeg på samling med Vestfold og Telemark SV, med mange flotte og interessante meningsfeller. For en boost! Det er en god følelse å være en del av et fellesskap. Det gir mening å jobbe sammen mot et felles mål. Dessuten er slike samlinger både inspirerende og hyggelige sosiale sammenkomster.

Politikk er så mangt. Uansett hva din hjertesak er, vil du finne et parti som jobber for å ivareta denne. Ditt bidrag som medlem er viktigere enn du kanskje tror.

Velkommen inn i politikken!