Shahsine Gjikolli og Albert Krueziu hadde stor suksess med kafé og baren «1. Etage» i Sandefjord. Like stor suksess ble det ikke da de åpnet samme konsept på Fritzøe Brygge.

Etter hvert endret de navn til «Vakent» og åpnet på nytt i samme og oppusset lokale. Da gikk Albert Krueziu ut av eierskapet og Shahsine ble eneeier. Nå er det slutt.

Fredag ble det åpnet konkurs i boet til Shahsine AS som var driverselskapet, og som har Shahsine Gjikolli som eneeier.

– Det kunne vært unngått. Jeg kunne hatt utvidet åpningstider og fulgt publikum og tilfredsstilt alle krav de har. Publikum er flinke til å si ifra hva de vil ha. Men det ble for mye, forteller Shahsine.

LES OGSÅ: Nå har denne kafeen blitt «ny»: – Godt å merke at det kommer folk igjen

Føles riktig nå

Du får et veldig personlig forhold til gjestene når du driver et serveringssted der mange finner sin faste møteplass.

– Det merket jeg veldig da verden åpnet igjen etter pandemien. Jeg begynte selv å reise en del igjen, og fikk klare signaler på at gjestene savnet meg, forteller hun.

Søsteren, som ble en delvis kompanjong, reiste utenlands for å studere.

– Da ble jeg litt alene. Det er flinke folk som jobbet her, men da ble det kanskje på tide å gjøre noe annet. Det å utvide og holde på lenge i helgene følte jeg ble feil for meg.

Siden mars og april har hun holdt ut for gjestene og ikke for seg selv.

– Jeg tror man har merket at jeg ikke har vært helt til stede. Man kan ikke drive halvveis. Det er ikke økonomisk. Så akkurat nå føles det riktig ut for meg at det er slutt, forteller hun.

Ikke la deg skremme

Shahsine er akkurat nå litt bekymret for at hennes historie skremmer folk som vil drive i Larvik. Det mener hun det ikke er noe grunn til.

– Det er en gøy bransje, men det er en livsstil. Jeg vil ikke skremme folk, for det er mulig å få det til i Larvik. Man snakker mye om at vi i Larvik er for dårlige til å bruke kafeer og restauranter, men vi er ikke det, føler jeg. Vi hadde mange stamgjester som gjorde det mulig å drive, også under koronatiden, forteller hun.

Stamgjester som var innom daglig og de som hadde faste dager.

Shahsine merket at hun måtte velge. Måtte gjøre noe annet.

– Jeg er perfeksjonist og kan ikke drive halvveis. Tanken var egentlig å finne en daglig leder så jeg kunne trekke meg tilbake. Det var en tanke mest for de ansattes skyld og for stamgjestene. Det er ikke så lett å få til. Det skal opplæring og eierskap til. Det fant jeg ikke, oppsummerer hun.

LES OGSÅ: Nå har den nye kafeen åpnet dørene: – Det er jo gøy med noe nytt

Ny jobb og nye muligheter

Shahsine har allerede begynt i et firma som heter Miljøpall, som driver med returordning av paller.

– Der kan jeg jobbe litt med markedsføring og andre ting. Få en ny hverdag før jeg kan finne på noe annet. Jeg trenger litt action i livet, og i jobben. Jeg er jo ikke en rolig person, ler hun og innrømmer at hun er litt lettet nå.

Nå håper hun det kommer en ny driver inn snart. For gjestenes skyld.

Selv må hun se fremover.

– Skal jeg gjøre noe nytt, så må jeg gjøre det nå. Og det er ikke flaut å måtte gi seg, kan hun fortelle.

Det er lite verdier i boet, men lite utestående fordringer også.

– Så det skal gå bra. Det kunne vært verre, sier hun til slutt.