Kommunestyret i Larvik har vedtatt å reetablere den historiske fiskerhavna i Indre havn.

Men det innebærer rivning av Tollgarasjen – og dermed er det over og ut for det populære utestedet og spisestedet Pica Pica.

«Med grunnlag i leieavtalens punkt 2 sies dermed leieavtalen opp med avvikling og fraflytting innen 17/3-2023. Dersom det ønskes avvikling på et tidligere tidspunkt er Larvik kommune villige til dette, så langt det praktisk lar seg gjennomføre,» skriver kommunen i et brev til driftsselskapet Coqiteur AS.

– Det er jo litt vemodig dette. Vi er inne i vår niende sesong, og det er litt trist at vi går glipp av jubileumssesongen, sier gründer og daglig leder Victor Lundgren til ØP.

LES OGSÅ: Politikerne står sammen: Vi vil ta fiskehavna tilbake

Mye som skal klaffe

At et utested mister lokalene sine står ikke i veien for at stedet kan dukke opp i ny drakt et annet sted i byen.

Men så langt har ikke Lundgren og kompanjongene hans rukket å tenke ennå.

– Det er ikke så enkelt å finne de riktige lokalene. Det er mye som skal klaffe. Det er i hvert fall ingen konkrete planer om det nå.

Han er uansett fornøyd med sesongen de akkurat har avsluttet.

– Det har vært nok en god sesong, med veldig jevnt besøk. Vi er jo litt stolte over å ha holdt dette stedet i gang så lenge, gjennom pandemi og det ene med det andre uten å gå konkurs.

Vurderer avslutningsfest

Men i likhet med de fleste andre bedrifter har Pica Pica fått merke strømkrisen.

– I juli og august i fjor var strømregningen vår på rundt 14.000 kroner. I samme periode i år var den på over 70.000 kroner. Det merker man jo altfor godt, men sånn har alle hatt det, sier Lundgren.

Selv om dørene nå er stengt vurderer Pica Pica-gjengen å avslutte med stil.

– Kanskje vi åpner dørene for en skikkelig avslutningsfest. Og det må i så fall skje ganske snart. Nå blir det jo kaldere og kaldere for hver dag.