(Tønsbergs Blad)

– Ja, nå skal det meste være distribuert ut. Det som er viktig nå er at folk kommer seg på Post-i-butikk for å hente det som måtte befinne seg der, sier kommunikasjonssjef i Posten, Elisabeth Gjølme.

LES OGSÅ: Hvordan var det med åpningstider i jula igjen?

– Husk at åpningstidene varierer fra butikk til butikk. Vær derfor tidlig ute, slik at julegavene ikke må feire helgen i en hylle i stedet for under juletreet, oppfordrer hun videre.

– Fire millioner pakker

Hun opplyser ellers at Posten er godt fornøyd med gjennomføringen av årets juletrafikk.

– I løpet av desember har vi håndtert rundt fire millioner pakker og mange flere brev enn ellers i året. Et veltrimmet apparat har sørget for at juleposten er kommet fram i tide. Nå kan tusenvis av medarbeidere ta en velfortjent juleferie, sier hun

Noen få steder skaper været forsinkelser i distribusjonen rett før jul, men det dreier seg om et lite antall pakker og brev.

Det er dog også et mindre antall julepakker som ikke har funnet veien videre fra Postens terminaler. Dette gjelder dem som av ulike årsaker har vært mangelfullt adressert. Her kommer Postens «julepakkedetektiv» inn.

Mottakerjakt i romjulen

– Trafikken her begynner nok først for alvor å melde seg i romjulen når publikum begynner å etterlyse pakker som ikke har kommet fram. Men også her skal vi stå på for at så mange pakker som overhodet mulig skal finne sine rette mottakere, sier Gjølme.

Det vil for øvrig, som vanlig ellers på lørdager, ikke foregå distribusjon ut til privatpostkasser lille julaften.