Gå til sidens hovedinnhold

Pride og minoritetsgrupper

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Prideflaggene har igjen vaiet over by og bygd. En minoritetsgruppes rettigheter har blitt demonstrert og samfunnstopper presset til å delta i Prideparaden. Nåde den som ikke vil feire og støtte. De blir karikert med masker og båret av toget gjennom folkehavet. (Ropstad). Hvor er respekten for enkeltmenneskets overbevisning og frihet til selv å velge? Er det ikke denne friheten vi ønsker her i landet? Alle skal få aksept for egne meninger uten å fordømmes. Det er ekte demokrati og respekt for variasjon og mangfold!

Vi må også huske på konsekvenser i kjølvannet av oppløsningen av familiestrukturer i form av barn som blir kunstig befruktet og aldri vil få vite hvem deres naturlige opphav er. Hva gjør det med mennesker på sikt? Barn skal ikke fratas sine rettigheter og valgmuligheter fordi voksne skal kunne leve med hvem de vil, få shoppe de barna de vil og (i en annen debatt) ta livet av de barna de vil.

Det er mange minoritetsgrupper i samfunnet vårt. Avholdsfolket markerer sine holdninger til alkohol uten å sjikanere enkeltmennesker offentlig.

Bibeltroende kristne har blitt en minoritetsgruppe i Norge. De ønsker også å få lettere tilgang til å spre budskapet i media og offentlige arrangement. Denne gruppen er ikke pågående og truende.

Hvordan hadde et folketog og tilhørende flaggheising for det livslange, monogame ekteskap mellom en mann og en kvinne blitt mottatt? De fleste av oss erkjenner vel at det er den mest familievennlige og ønskelige modellen? Om enn vanskelig å få til for mange av oss.

Partiet De Kristne vil framheve den gudgitte skaperordning om ekteskapet mellom mann og kvinne som den gode, trygge grunnvoll for den neste generasjon å vokse opp i. Dette vil være vårt utgangspunkt, så vet vi alle at livet byr på utfordringer og vanskeligheter, der må vi hjelpe hverandre og være empatiske. Men vi hjelper ingen ved å gjøre Guds gode vilje og skaperordning til noe sekundært som bare blir et alternativ på linje med mange andre alternativer.

Kommentarer til denne saken