Gå til sidens hovedinnhold

Psykisk helsekrise

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Koronapandemien fører også til en psykisk helsekrise. Flere unge sliter med spiseforstyrrelser, angst og depresjoner. Mange voksne har mistet jobbene, har ingen sikkerhet og det rapporteres om lange køer for å få psykisk helsehjelp. Koronapandemien har mange følgeskader. De psykiske trenger også oppmerksomhet og krisepakker.

SV fremmer nå tre forslag for å løfte psykisk helse.

  • At flere privatpraktiserende psykologer kan tilby behandling med refusjon fra det offentlige, som en midlertidig ordning, slik at vi sikrer i at et økende behov for psykisk helsehjelp grunnet Covid-19 blir ivaretatt.
  • At regjeringen skal lage en plan for å styrke de delene av det psykiske helsevesenet som er presset på grunn av korona.
  • At regjeringen skal øke antall hjemler innen psykisk helse, og sørge for at det følger med nødvendig finansiering

Vi forventer at de andre partiene støtter forslagene. Vi har sett forferdelige saker om sårbare barn under pandemien. Det er vår jobb på Stortinget å verne de sårbare. Regjeringen har ikke gjort jobben, så da må vi overstyre regjeringen. Det haster med å få på plass et godt tilbud til befolkningen som har behov for psykisk helsehjelp. Spesielt i kommunehelsetjenesten vil i i lang tid fremover være behov for økte ressurser. Her må økte overføringer ikke bare midlertidig, men også over tid økes slik at man får en økt kapasitet for å gi nødvendig helsehjelp raskt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.