Håper redaktøren tar seg bryderiet med å svare på noen spørsmål?

Det gjelder først og fremst avisens absolutte nei til kulturstoff og dekning av kulturbegivenheter med egne journalister. Leste for noen uker siden Ingeborg Wittersø Skancke med samme tema knyttet til Litteraturfestivalen Kimen. Hvorfor vil ikke avisen stille opp? Jeg deler hennes frustrasjon. Larvik Kunstforening hadde åpning av sin Adventsutstilling på Bølgen, og ville gjerne ha avisen med på opphengingen, slik de ofte gjorde før. Denne gangen var det en Larviksmann, Adolph Denis Horn, som skulle stille ut. Et utmerket intervjuobjekt trodde vi i Kunstforeningen ... Stiller ut i Larvik for annen gang – første gang var i 1957! Men nei, det var sykdom og andre prioriteringen.

Den smule kulturstoff man finner i avisen er merket «fra Leserne» og står oftest sammen med dødsannonsene. En tilfeldighet? Du får ditt stoff inn der, men det må ikke være for langt, og du må regne med at det blir redigert.

Så forleden en liten sak merket «fra leserne» om bygging av lågapram – en gammel lokal tradisjon. Hvorfor kunne ikke den saken være en feature-sak i helgeavisen? Er Featurejournalistikk borte? Hvor er det forresten blitt av lederen? Det var den man begynte med da avisen var lokalavisen vår. Jeg er i tvil om hva avisen vil når den prioriterer å bruke journalist på en sak der noen klager på for tidlig avfallshenting, og nedprioriterer kultur.

Nå er jeg spent på redaktørens redegjørelse for hvordan han definerer samfunnsoppdraget til Østlandspostern. NB! Lokalavisen. monopolavisen.