Gå til sidens hovedinnhold

Bare nesten igjen for Hvaal

Artikkelen er over 6 år gammel

– Man må ha flaks for å få det til, for bilen kjører ikke fort nok med det utstyret vi har, sier Alexander Hvaal. Semifinaleplassen røk i siste heat under VM-runden i rallycross i Tyrkia.

Alexander Hvaal lå an til semifinaleplass før det siste heatet i VM-runden i Tyrkia, men måtte igjen nøye seg med å se semifinalene fra tilskuerplass.

En plass blant de 12 beste og semifinale var målet, selv om Hvaal på forhånd sa at han trengte full klaff for å klare det. Før det avgjørende heatet lå han på 12. plass i sammendraget, men hadde flere konkurrenter som pustet han i nakken.

– Drar fra på slettene

Dessverre var ikke 14.-plassen i siste heat nok. Et par av de bak han på resultatlista gjorde svært gode heat, og sørget for at Hvaal til slutt endte som nummer 15.

– Det er vanskelig. Jeg kjenner mange av de jeg kjører mot og merker at de drar fra meg på slettene. De har et hakk grommere utstyr, så da må jeg ta noen sjanser om jeg skal ha mulighet, sier Hvaal.

Sammen med resten av teamet sitt har han forsøkt å gjøre bilen raskere, men har etter hvert innsett at det ikke lar seg gjøre med det utstyret de har tilgjengelig.

– Vi har prøvd alt mulig og har bygd om bilen mellom hver gang vi har kjørt. De andre kjører 8–9 tideler raskere hver runde, og det er mye i denne sporten. Jeg skjønner ikke helt hvor jeg skal finne de tidelene. Vi har rett og slett ikke det som mangler, sier han.

Kun to poeng unna

Allikevel var det ikke mye om å gjøre at Hvaal kapret en semifinaleplass.

– Vi er med og fighter. De helt raskeste drar fra, men jeg klarer å krige med noen av VM-teamene, så jeg er egentlig fornøyd med å være to poeng unna semifinale, sier Hvaal.

Neste på programmet er runden i Italia om to uker, hvor han stiller opp i EM-klassen. Der får han møte de samme motstanderne i de innledende heatene, men har mye større sjanser for å nå en semifinale.

– Der skal jeg gjøre det bedre, lover Hvaal.

Kommentarer til denne saken