Gå til sidens hovedinnhold

– Veldig små marginer

Semifinalen røyk etter at Hvaal måtte satse alt

Artikkelen er over 6 år gammel

Alexander Hvaal hadde marginene mot seg og klarte akkurat ingen semifinaleplass, men var allikevel fornøyd med egen innsats under VM-runden i rallycross på Lånkebanen.

Han endte på 16. plass totalt, men var allikevel ikke langt unna. Etter de to første heatene lå han på en 13. plass sammenlagt, før et uhell i det tredje heatet gjorde at han måtte satse alt i det avgjørende heatet.

– I det tredje heatet fikk jeg en punktering på høyre framhjul, og det gjorde at jeg havnet i et litt dårligere heat. Da var det alt eller ingenting, sier Hvaal.

– Jeg gikk all in, men så hadde vi en stor fight i første sving, og da røyk servoen. Jeg holdt fortsatt annenplassen, men servoen begynte å lekke olje, og da ble det veldig tungt, sier Hvaal.

– Oddsene imot oss

Han var allikevel fornøyd med å se flere av VM-teamførerne bak seg på resultatlista. Bilen hans, som er fra 2012, kan ikke måle seg med dem som kjører for et team.

– Det er veldig små marginer, så jeg er kjempefornøyd. Oddsene er litt imot oss, for det skal ikke la seg gjøre å henge med helt i toppen. De har sinnssykt dyre biler, og jeg har heller ikke like mye kjøretrening som de beste, sier Hvaal.

Han sier flere team la merke til prestasjonene hans, men han har ikke bestemt seg for om han vil gå inn i et team eller fortsette for seg selv neste sesong.

– Jeg vet ikke hva som skjer videre, om jeg går inn i et team eller fortsetter alene. Det får vi ta som det kommer, sier han.

Vurderer EM neste gang

Hadde han meldt seg på i EM-klassen, som kjører sammen med VM-bilene i de innledende heatene, hadde han hatt pole position i semifinalen.

– Jeg føler allikevel jeg gjorde rett valg, for jeg er helt på høyde med VM-førerne, men jeg vurderer å melde meg på i EM neste gang. Jeg får allikevel matchet meg mot VM-guttene, og så har jeg mye større sjanse for å få kjørt semifinale. Jeg trenger mer løpstrening og få bilen tilbake i blodet.

Godkjent av lillebror

Lillebror Joachim Hvaal gjorde for øvrig en god runde i RX Lites-klassen på Hell. Etter tre tredjeplasser på de fire innledende heatene sikret han seg fjerdeplass og en god startposisjon i semifinalen. Der skled imidlertid bilen litt framover og han ble tatt for tjuvstart. Straffen gjorde at det ble litt for langt opp for å gå videre til finale.

Kommentarer til denne saken