Gå til sidens hovedinnhold

Seilbåt brakk masta sør for Tvistein - redningsskøyta bistod

Artikkelen er over 3 år gammel

Redningsskøyta RS Stormbull rykket sent mandag ettermiddag ut mot Tvistein Fyr, der en seilbåt med mannskap på to hadde meldt om havari og brukket mast.

Båten som kom fra Oslo var på vei mot Langesundsfjorden da været ble tøffere enn de hadde antatt. I tillegg til mannskapet, var det også en hund om bord.

– Det var regn, lyn og torden da vi kom ut, men vi fikk satt slep og er nå i ferd med å ta dem inn til lunt farvann i Nevlunghavn, fortalte styrmann Kjetil Braaten i 20.15-tida mandag kveld.

Les også: Brannvesenet lar huset brenne ned

Uhellet førte ikke til en dramatisk situasjon, og erfarne seilere hadde kontroll da RS Stormbull kom fram.

– Vi måtte jobbe litt for å få mast og seil om bord i seilbåten, slik at slepet ble enklere. Vi regner med a bistå mer når været bedrer seg i morgen. De trenger å få tatt båten til et verksted, forteller Kjetil Braaten.

Litt tidligere i ettermiddagen fikk Hovedredningssentralen for Sør-Norge også melding om en annen seilbåt som hadde problemer.

– Båten hadde maskintrøbbel utenfor Stavern, men tok seg inn til Indre havn i Larvik med seil. Båten fikk imidlertid vår assistanse til å legge seg til kai. Vi snakker om en 72 fot stor båt. Da er det stor masse som skal styres for å komme trygt til havn. Men om bord var noen svært gode seilere som hadde full kontroll, forteller Kjetil Braaten fra RS Stormbull.

Røde Kors-båten Veritas, redningsbåten som bemannet av frivillige mannskaper fra Tjøme & Hvasser Røde Kors Hjelpekorps, måtte i 18-15-tida gå ut til Store Rauer for å assistere en motorbåt med fire personer om bord.

Les også: Valutahund sniffet seg fram til 140.000 kroner hos spanjol

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.