Det er Nærmiljøutvalget i Berg skolekrets som nå slår et sterkt slag for bygdefellesskap, samtidig som de gir innbyggerne litt mer frikvelder i desember.

Bakgrunnen er faktisk en juleforestilling med teaterets barnegruppe i fjor, der temaet var førjulsstress, og der bygdefolket bestemte seg for å arrangere én felles fest for alle.

– I etterkant av forestillingen, har det kommet mange tilbakemeldinger på at folk ønsker dette i bygda vår også, og nærmiljøutvalget har kasta seg rundt og gjort ønsket til en realitet, forteller Anita Baan Hovd, som alltid er i sving når det skjer ting i området.

Samler seg

Ideen om å samle mange av de markeringer som tar tid og kvelder på høsten til ett, har tent mange organisasjoner.

Tidligere har foreldre og barn flydd beina av seg på juleavslutninger og grøtfester, og selv om hvert enkelt arrangement er koselig, kan det bli mange dager og en del dobbeltbookinger for mange familier, som har barn med på flere aktiviteter.

– Det har tradisjonelt vært arrangert en bygdedag i starten av september. I år er denne altså flyttet til Nesjarhallen siste lørdag i november, med den hensikt å samle alle til en felles start på adventstida.

Nesjar IF, jentespeiderne, guttespeiderne, Berg skolekorps og Nesjar Teaterforening ønsker alle sine medlemmer spesielt velkommen, og vil presentere sine aktiviteter denne dagen. Og alle aktiviteter man er godt vant med, skal skje.

LES OGSÅ: Juleshowet på Berg skole ble nok ensuksess

Tradisjoner

– Det blir allsang og underholdning, åresalg og servering av grøt og pepperkaker. Det eneste man trenger å ta med, er kaffe. Det er gratis inngang, og dette er det velforeningene i Helgeroa, Nevlunghavn og Tvedalen som sponser. Det synes vi er fantastisk, og viktig. Arrangementet skal være for alle i bygda, og da er det et vesentlig poeng at ingen ekskluderes grunnet økonomi. Velforeningene sørger også for transport for dem som trenger det, som beboerne på Søbakken, selvskrevne gjester, sier Baan Hovd.

Et av høydepunktene blir utdeling av pokal til «Årets sambygding 2019». Prisen deles ut til en person eller gruppe som har utmerket seg med positivt engasjement for bygda, og frivillighet vektlegges.

– Det har kommet inn forslag på mange gode kandidater, og en egen jury har hatt den vanskelige jobben med å velge en vinner. Fjorårets vinner var Roger Sten Andersen, som fikk prisen for sitt mangeårige engasjement i Nesjar IF, avsluttes det fra Brunlanes der de ønsker hele bygda og alle generasjoner velkommen til en trivelig start på adventstida, dagen før julegrantenningene i Tvedalen, Helgeroa og Nevlunghavn.

LES OGSÅ: Bryggesleng med tre gode band ga et stort publikum i Helgeroa