Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen endrer en rekke koronatiltak: – Vi åpner litt opp

Artikkelen er over 1 år gammel

Statsminister Erna Solberg (H) mener at norske kommuner nå har bedre kontroll på testing og smittesporing og letter flere nasjonale koronarestriksjoner.

Fra 12. oktober åpner regjeringen for følgende:

En trinnvis gjenåpning av breddeidretten for voksne.Nasjonal skjenkestopp ved midnatt oppheves.Inntil 600 personer kan være til stede samtidig på utendørsarrangementer, fordelt på grupper på inntil 200 personer.Det blir tilstrekkelig med ett sete mellom personer på arrangementer med fastmonterte seter.

– Opp til 600 personer kan være til stede på utendørsarrangementer. Det er gode nyheter for fotballsupportere. Det blir litt flere på tribunen fremover, sier statsminister Erna Solberg.

– Vi er nå i en annen situasjon enn da vi stengte ned i mars. Kommunene har rustet opp beredskapen, og vi har mer kunnskap om koronapandemien. Det gjør at vi kan målrette tiltakene bedre slik at belastningen for den enkelte og for samfunnet blir minst mulig. Vi kan derfor åpne opp for enkelte lettelser nasjonalt, sier Solberg.

Åpner opp for idretten

Fra 12. oktober åpnes det for normal trening i deler av breddeidretten for voksne over 20 år. I kommuner og regioner med økt smitte eller lokale utbrudd, må åpningen vurderes og følges av lokale tiltak.

– I de regionene hvor det er smitte må det lokale, særskilte vurderinger til, sier kulturminister Abid Raja. Denne vurderingen må gjøres når 12. oktober nærmer seg.

– Jeg er glad for at vi nå har kommet dit at vi kan sette en dato for flere av de lettelsene vi allerede har varslet, sier han.

Fra 12. oktober åpnes det for utendørsarrangementer med inntil 600 personer til stede samtidig, fordelt på grupper med inntil 200 personer. Regjeringen vil, så snart smittesituasjonen tilsier det, gjøre en ny vurdering av muligheten for å åpne for det samme innendørs.

Skjenkestoppen oppheves

Den nasjonale skjenkestoppen klokken 24:00 oppheves midnatt natt til tirsdag 13. oktober. Kommunene må vurdere behovet for lokalt å begrense skjenketiden dersom smittesituasjonen tilsier det. Samtidig med at skjenkestoppen oppheves, gis det pålegg om at serveringssteder med skjenkebevilling må holde oversikt over hvem som er til stede. Det er nok å registrere kontaktinformasjon til én person i hver gruppe.

Statsminister Erna Solberg, helse- og omsorgsminister Bent Høie og kultur- og likestillingsminister Abid Raja inviterer til pressekonferanse om koronasituasjonen. Line Vold fra Helsedirektoratet og Bjørn Guldvog fra Folkehelseinstituttet er også tilstede.

Kommentarer til denne saken