Tenåringene til trener Lars Wallin Andresen tapte 18–36 mot det gamle storlaget fra Oslo – Nordstrand. Keeper Ida Walin hindret trolig et vesentlig større tap, og sisteskansen var i godt humør etter oppgjøret.

– Vi visste selvsagt at både denne kampen og sesongen ville bli tøff, og i dag fokuserte vi på å gjøre vårt beste og ha det gøy. Selv om går på noen smeller, har vi det gøy likevel, smiler Ida.

– Hvordan er det å være keeper når dere møter så gode lag, Ida?

– Det er bare gøy. Jeg ser det som vanvittig god læring jeg kan ta med meg videre. Vi er et ungt lag som møter rutinerte motstandere.

God start for de hvite og blå

De unge Larvik HK-rekruttene fik en grei start på kampen og hang bra med oslojentene. Laget var blant annet oppe på 5-5, mens det sto 5–7 i favør av gjestene etter ti minutter.

Det gikk litt tyngre for de hvite og blå utover i omgangen, og ti minutter før pause ledet Nordstrand 11–6.

Turn-jentene ble hardt straffet for tekniske feil mot slutten av første omgang og til pause sto det 18–10 til gjestene. Da forsto «alle» at poengene kom til å havne i hovedstaden.

Maktdemonstrasjonen til gjestene fortsatte etter garderobepraten, og ti minutter ut i andre omgang ledet Nordstrand 25–14.

Den neste perioden var forholdsvis jevnspilt, men oslolaget ledet 29–16 ti minutter før slutt – og det ble selvsagt aldri spennende.

Til slutt sto det altså 18–36 på resultattavla i Jotron Arena.

Uvanlig rolle for Astrid Løke

Astrid Løke ble kåret til Turns beste spiller, selv om hun spilte på en litt uvanlig posisjon.

– Ja, jeg spiller jo mest på kanten, men i dag spilte jeg back. Det er over ett år siden sist, og jeg har vært litt på backen på treninga tidligere i uka. Det var vanskelig å spille der i dag, spesielt siden vi møtte et godt lag.

– Hvordan er det å spille 1. divisjon med disse jentene, kontra det å spille i Eliteserien med seniorlaget, Astrid?

– Jeg får ikke så mye spilletid i Eliteserien, mens i 1. divisjon må jeg ta mer ansvar, fastslår jenta som har håndballgenene i orden.

Det er ny 1. divisjonskamp for de unge Turn-jentene neste lørdag, mens det senere denne måneden er klar for Lerøyserien. Der skal Ida Walin spille, mens Astrid Løke (19) er for gammel.

– Jeg gleder meg til disse kampene. Forhåpentligvis blir det jevnere oppgjør der enn i 1. divisjon, humrer Walin.

Kampfakta

1. div. kvinner

Larvik Turn – Nordstrand 18 – 35 (10 – 18)

Jotron Arena, 45 tilskuere

Larvik Turn: Mathilde Knutsen, Kristine Holter 1, Frida Brenden 1, Silje Fure 2, Winnie Kapinga 1, Alice Bredesen Haug, Hedda Stø Hobber 3, Astrid Løke 3, Ingrid Vinjevold, Silje Vinjevold 3, Ida Walin, Evita Naper Lindberget 1, Charlotte Fredheim 3, Emma Thingvold

Toppscorer Nordstrand: Tiril Birgitte Rosenberg 8

Dommere: Magnus Tyrdal og Martin Eriksen

Utvisninger: LT: 5x2 min. Nordstrand: 3x3 min.

Neste kamp: Fyllingen – Larvik Turn, lørdag 12. november