Gå til sidens hovedinnhold

«Må Allah gi deg uhelbredelig sykdom, engstelighet, trengsel, fattigdom, et smertefullt og ynkelig liv før døden»

Artikkelen er over 4 år gammel

Stortingsrepresentanten fikk lite hyggelige meldinger fra islamisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik.

Da Venstre-politikeren Abid Raja landet i Canada i helgen ventet tre ubehagelige meldinger på mobiltelefonen hans, skriver NRK.

Grov hets

«Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam (helvete, journ.anm.) din uoppdratte murtad kafir (ikke-troende, journ.anm.) hund» står det ifølge NRK i en av meldingene.

Islamisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik har i lengre tid fremstått som en leder i det radikale islamistmiljøet på Østlandet. Nå vurderer Raja å anmelde hat-SMS-ene.

– Jeg har sagt tidligere om disse SMS-ene at vi politikere ikke er laget av stein. Men da tenkte jeg at dette kom fra en «vanlig» sint muslim. At dette kommer fra et etablert ekstremistmiljø i Norge, gjør at jeg grøsser, skriver Raja i en tekstmelding til NRK.

LES OGSÅ: – Blir radikalisert i moskeen

Vurderer anmeldelse

Tekstmeldingene er sendt fra et telefonnummer som Mohammad har brukt over lang tid.Han bekreftet mandag at det var han som sendte meldingene.

– Om det stemmer at det er han eller andre i miljøet hans, er det sikkert flere personer de truer, sjikanerer og skjeller ut. Da vil jeg vurdere å anmelde, også av hensyn til andre, sier Raja til NRK.

LES OGSÅ: Dagbladet skrev om avdøde Mohyeldeen Mohammed fra Larvik

«Normal gutt»

Mohammad ble kjent for allmennheten etter å ha advart mot et 11. september på norsk jord, under en demonstrasjon i Oslo i februar 2010, mot publisering av en karikaturtegning av profeten Muhammed.

Mohammad vokste opp i Larvik og gikk på Byskogen barneskole, Mesterfjellet ungdomsskole og Thor Heyerdahl videregående skole. Han spilte fotball og var det de norske kameratene kalte «en helt normal gutt».

Kommentarer til denne saken