Da Venstre-politikeren Abid Raja landet i Canada i helgen ventet tre ubehagelige meldinger på mobiltelefonen hans, skriver NRK.

Grov hets

«Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam (helvete, journ.anm.) din uoppdratte murtad kafir (ikke-troende, journ.anm.) hund» står det ifølge NRK i en av meldingene.

Islamisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik har i lengre tid fremstått som en leder i det radikale islamistmiljøet på Østlandet. Nå vurderer Raja å anmelde hat-SMS-ene.

– Jeg har sagt tidligere om disse SMS-ene at vi politikere ikke er laget av stein. Men da tenkte jeg at dette kom fra en «vanlig» sint muslim. At dette kommer fra et etablert ekstremistmiljø i Norge, gjør at jeg grøsser, skriver Raja i en tekstmelding til NRK.

LES OGSÅ: – Blir radikalisert i moskeen

Vurderer anmeldelse

Tekstmeldingene er sendt fra et telefonnummer som Mohammad har brukt over lang tid.Han bekreftet mandag at det var han som sendte meldingene.

– Om det stemmer at det er han eller andre i miljøet hans, er det sikkert flere personer de truer, sjikanerer og skjeller ut. Da vil jeg vurdere å anmelde, også av hensyn til andre, sier Raja til NRK.

LES OGSÅ: Dagbladet skrev om avdøde Mohyeldeen Mohammed fra Larvik

«Normal gutt»

Mohammad ble kjent for allmennheten etter å ha advart mot et 11. september på norsk jord, under en demonstrasjon i Oslo i februar 2010, mot publisering av en karikaturtegning av profeten Muhammed.

Mohammad vokste opp i Larvik og gikk på Byskogen barneskole, Mesterfjellet ungdomsskole og Thor Heyerdahl videregående skole. Han spilte fotball og var det de norske kameratene kalte «en helt normal gutt».