Gå til sidens hovedinnhold

Treschow-Fritzøe med rekordresultat i 2016 – fortsetter veksten

Artikkelen er over 4 år gammel

Tjente 137 millioner kroner før skatt i 2016.

Konsernet la fram 2016-hovedtallene torsdag, og de viser at Treschow-Fritzøe fortsetter den positive utviklingen.

Resultatet før skatt på 137 millioner kroner er en økning på 39 millioner sammenlignet med i 2015 og det beste i konsernets historie. For første gang leverer Treschow-Fritzøe et resultat før skatt på et nisifret beløp. Så sent som i 2013 var resultatet på under 47 millioner kroner.

Suksess med eiendom

Arvid Gusland, som har vært konsernsjef i Treschow-Fritzøe siden august 2015, sier det er en jevn og god vekst i hele konsernet som har sikret de gode resultatene.

– 2016 er det tredje året med sterk resultatvekst for Treschow-Fritzøe, og det er hyggelig å registrere at vi får igjen for vårt langsiktige og systematiske arbeid med å utvikle konsernet. Våre selskaper innen handel og distribusjon av byggevarer fortsetter å levere omsetningsvekst og gode resultater, og også boligprosjektene i Fritzøe Eiendom gir nå solide resultatbidrag, sier Gusland.

Driftsresultatet før goodwillavskrivninger endte på 197 millioner kroner, en økning på 48 millioner fra året før. Årsresultatet etter skatt kom på 92 millioner kroner, noe som er en vekst på 42 prosent sammenlignet med 2015.

– Jeg er stolt av at selskapene i Treschow-Fritzøe har etablert ledende posisjoner i krevende markeder, og at vi med utgangspunkt i norsk eierskap har en utvikling som gir nye arbeidsplasser og skaper positiv aktivitet for samfunnet, sier Michael Stang Treschow, eier og styreleder i Treschow-Fritzøe.

Øker omsetningen

Også omsetningsmessig fortsetter Treschow-Fritzøe å øke, noe de har gjort hvert eneste år siden 2009. I fjor passerte de to milliarder kroner for første gang, og i år øker omsetningen med ytterligere 14,6 prosent til 2,587 milliarder kroner.

Gusland sier at noe av årsaken er oppkjøp av andre selskaper de gjorde i fjor, men at det kun utgjør en liten del av økningen.

– Vi har ambisjoner om fortsatt lønnsom vekst. Selskapenes drift og utviklingspotensial gir grunnlag for sterke resultater også i tiden fremover, sier Gusland.

Treschow-Fritzøe-konsernet eier selskaper som Fritzøe Eiendom, Fritzøe Skoger, Fritzøe Engros, larvikittprodusenten Lundhs og byggevarekjeden Carlsen Fritzøe.

Regnskapstall

2016 2015 2014
Omsetning 2587 2257 1886
Resultat før skatt 137 97,6 63,1

* Tall i millioner kroner

Kommentarer til denne saken