Gå til sidens hovedinnhold

Resultater er uviktige, det er omkampene som gjelder

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er antakelig kun en innflytter all den tid jeg kom til Larvik som 7-åring i 1969. Derfor bør kanskje mine meninger nedenfor møtes med et «ja, ja – han er ikke ektefødt.» Det blir vel neppe bedre når jeg innrømmer at jeg kom flyttende hit til fra Bærum.

Dette Colin Archer-prosjektet – som er bakgrunnen for at jeg skriver – er ikke det eneste som skurrer i hva jeg oppfatter er kommunens politikere og administrative lederes' visjon for Larvik: «Fjordbyen»

Som «innflytter» registrerer jeg at Larvik sin strandpromade er eid av noen få. Treschcow, Røed (hotell, Pakkhuset pluss det nye Grandkvartalet) samt lokalpolitikere hvis integritet aldri har blitt satt på prøve.

Samtidig med en aldrende befolkning hvis interesse er å bevare Bøkeskogen pluss omegn. Bøkeskogen er Larviks olje – så lenge vi har den stemmer vi alt annet ned!

Jeg flyttet fra Larvik i 1981. Da begynte så vidt tankene/debatten omkring en småbåthavn i Larvik, samtidig som man ønsket «Petter Vessel» bort fra strandpromenaden. Danskebåten er borte, men småbåthavna? I stedet skal vi få et sjøudyktig skip i glass?

Om en «turist» kommer fra fergen og vil kjøre inn til sentrum i byen vår, kommer han/hun/hen ved Munken – «oi – se bortover strandpromedan,,,det var dødt, la oss ta til høyre opp til Torget!» (med håp i stemmen). Hvor de blir møtt med tomme gater, x antall frisørsalonger, x antall pizza-utsalg – og en torgplass som annonserer skøyteis om vinteren!

Hvem er disse menneskene som da vil juble – heldigvis har vi et skip i glass vi kan se på!

Kioskeier Alfhild. Kunne ikke hun fått en byste? Nesjar, Ambjørnsen, Sachnowitz, Wisting, Wildenvey, G Thoresen, Jarle Andøy m fl. Langs Stranpromaden!

I dag – før vi fjerner «Skotta» – er det 8 serveringssteder langs Strandpromenaden som er om lag 800 meter lang. I Sandefjord er det 13, i Tønsberg 16 – og de har begge småbåthavn! Og der er det et yrende liv!

Vårt svar er imidlertid: Vi tror at turistene vil flomme hit til «Fjordbyen» (med død Strandpromenade) for å se på en sjøudyktig båt som ingen av oss for oppleve – bare utenfor glass (hvis solen skinner riktig, ellers ser vi ikke et skvatt).

I tillegg til ovennevnte fantom, bygges det – nærmest i rekordfart – leilighetskomplekser overalt. Hovland, Stavern, Brunlanes, Fagerli, Gloppe (jeg har sikkert glemt noen) – og samtidig har vi et demografisk problem! Befolkningen blir bare eldre, tilflyttingen er historisk lav og vi legger ned barnehager og slår sammen skoler.

Hvem er det som skal se på Colin Archer i glass?

Det kommer ingen tilflyttere hit dersom barnehagene er borte. Likeså om skolene er utrivelige.

Det kommer ingen hit – når de vet at alt de ble fortalt skal det være omkamp om. Om ikke i høst, så kanskje neste vår.

Først og fremst en kommune som klarer å styre sine penger. Pengene har kommunen fått av deg og meg, og det følger et demokratisk ansvar i å forvalte. I tillegg får Larvik kommune, som alle, såkalte «frie midler/inntekter» fra Staten. Men, det er også våre penger som vi har innbetalt. Men, vi blir bare færre her i Larvik – og da blir det mindre penger fra oss som bor her. Med mindre vi forstår at Bøkeskogen ikke er nok! At vi har en gullgruve i 800+ meter Strandpromenade tilgjengelig for båter, tapas, meze, espresso og vanilje.

Tenk hva vi har oppnådd når en hjemreisende begeistret besøkende sier: «Å, jeg har ikke sett Stavern!»

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.